Nu poti vorbi despre parfum si despre istoria lui fara a vorbi despre Guerlain. Casa dateaza din 1828, cand Pierre-Francois Pascal Guerlain si-a deschis primul magazin la 42 Rue de Rivoli din Paris. Dar Jicky, parfumul floral delicios creat de fiul fondatorului, Aime, in 1889, a revolutionat industria parfumurilor. Amestecul sau de ingrediente atat sintetice, cat si naturale a fost o inovatie, iar Jicky a ajuns sa fie cunoscut drept primul parfum cu adevarat modern. In mod remarcabil, casa a avut doar cinci parfumieri,  patru dintre ei fiind membri ai familiei Guerlain,  in istoria sa de 180 de ani.

Sticlele Guerlain pentru parfumuri precum Shalimar, L’Heure Bleue si Vol de Nuit au devenit la fel de iconice precum parfumurile in sine. Versiuni in editie limitata ale acelor vase, create cu artizani precum Baccarat, Macon & Lesquoy si Gripoix, sunt disponibile pentru vanzare la expozitii numai pe baza de invitatie. Sticlele numerotate si semnate sunt disponibile de la 5.000 USD la 50.000 USD.

1. L’Abeille Aux Ailes Argent „Silver Wings”

 Pret: 25.000 USD (245ML) Disponibilitate: 50 bucati la nivel mondial

Fiecare sculptura din cristal L’Abeille, cu aripi fatetate ca diamante, dureaza mai mult de 12 ore pentru a le modela unui suflator de sticla Baccarat. Parfumul, imaginat de actualul parfumier al lui Guerlain, Thierry Wasser, a durat aproximativ 450 de zile pentru a fi perfect.

2. Coque d’Or

 Pret: 23.200 USD (250ML) Disponibilitate: 30 bucati la nivel mondial

Coque d’Or, care inseamna „coaja de aur” in franceza, a fost introdusa pentru prima data in 1937 in sticla emblematica in forma de arc, dezvoltata de Baccarat. Aceasta editie speciala este pictata manual cu aur de 20 de karate inainte de a fi lustruita cu o piatra de hematit pentru un finisaj radiant.

3. Le Petite Robe Noire

Pret: 16.500 USD (250ML) Disponibilitate: 40 de bucati la nivel mondial

Printre cele mai populare parfumuri ale Casei, Le Petite Robe Noire a debutat in urma cu mai bine de un secol intr-o sticla cu inima inversata. Acest design a fost re-imaginat in aceasta sticla rara de cristal negru de la Baccarat, cu broderie de flori de catre Casa Macon & Lesquoy.

4. L’Heure Bleue

Pret: 16.400 USD (490ML) Disponibilitate: 43 bucati la nivel mondial

Jacques Guerlian a prezentat pentru prima data L’Heure Bleue in 1912 pentru a surprinde esenta partii sale preferate a zilei, cand „noaptea nu si-a gasit inca steaua”. Casele franceze Baccarat si Gripoix si-au unit fortele pentru a crea aceasta sticla, editia a 100 de ani, cu sticla albastra suflata manual si o gat impodobita cu bijuterii din aur de 24 de karate.

5. Shalimar

 Pret: 13.000 USD (1,5 L) Disponibilitate: 48 bucati la nivel mondial

Introdusa pentru prima data in 1925 de Jacques Guerlain ca o oda la povestea de dragoste a imparatului mogol Shah Jahan si a printesei Mumtaz Mahal, casa a colaborat cu casa pariziana de bijuterii couture Gripoix pentru a crea un colier de inspiratie indiana care sa complimenteze sticla albastru miez de noapte a producatorului de sticla Waltersperger.

6. Shalimar

Pret: 12.500 USD (1,5 L) Disponibilitate: 48 de bucati la nivel mondial

Aceasta interpretare a vesnicei povesti de dragoste a imparatului Shah Jahan si a printesei Mumtaz Mahal vine direct de la parfumierul Jacques Guerlain, care a comandat sticla la mijlocul anilor 1900. Bijutierul parizian Sylvia Toledano a adaugat un lant delicat de aur de 24 de karate cu pietre pretioase din Jaipur.

7. Le Petite Robe Noire

 Pret: 10.000 USD (75 ML) Disponibilitate: 48 de bucati la nivel mondial

50 dintre aceste sticle Baccarat realizate manual in forma de inima au fost descoperite in arhivele Guerlain si ulterior impodobite cu un model de dantela de aur si argint de mesterul Sara Bran. Firele de matase neagra de la gat sunt menite sa evoce imaginea unei mici rochii negre.

8. Vol De Nuit

Pret: 8.600 USD (60ML) Disponibilitate: 46 bucati la nivel mondial

Jacques Guerlain, inspirat de prietenul, scriitorul, poetul si aviatorul sau, Antoine de Saint-Exupery, a creat Vol De Nuit in 1933. Aceasta sticla speciala a fost comandata pentru cea de-a 80-a aniversare a parfumului si contine pepite rare de aur din America Latina.