Blefaroplastie inferioara, recomandari si indicatii

Blefaroplastia inferioara este o procedura chirurgicala care se concentreaza pe imbunatatirea aspectului pleoapelor inferioare. Aceasta poate fi efectuata pentru a indeparta excesul de piele, grasime sau tesut muscular lasat pe partea inferioara a ochilor, oferind astfel un aspect mai tanar si mai odihnit.

In acest articol, vom discuta despre blefaroplastie inferioara, oferind informatii despre recomandari si indicatii pentru pacienti care considera aceasta procedura.

Recomandari pentru blefaroplastia inferioara

Inainte de a decide sa faceti o blefaroplastie inferioara, este important sa consultati un chirurg plastic calificat. Acesta va examina zona ochilor si va discuta cu dumneavoastra asteptarile si dorintele referitoare la procedura. In functie de evaluarea facuta, chirurgul va putea oferi recomandari personalizate pentru dumneavoastra.

Un alt aspect important este sa aveti o stare de sanatate buna inainte de a efectua o blefaroplastie inferioara. Este recomandat sa va adresati medicului dumneavoastra de familie pentru a va asigura ca nu aveti probleme de sanatate care ar putea afecta rezultatele interventiei chirurgicale sau procesul de vindecare.

Indicatii pentru blefaroplastia inferioara

Blefaroplastia inferioara este de obicei recomandata pacientilor care au urmatoarele probleme:

  1. Pungi de grasime sub ochi: Daca aveti pungi de grasime pronuntate sub ochi, care va fac sa aratati obosit sau mai in varsta decat sunteti, blefaroplastia inferioara poate fi o solutie eficienta pentru eliminarea acestora.

  2. Lasarea pielii inferioare a pleoapelor: Pe masura ce imbatranim, pielea din jurul ochilor poate deveni mai lasata, creand aspectul de „pleoape cazute”. Blefaroplastia inferioara poate remedia aceasta problema prin eliminarea excesului de piele si stransoarea tesuturilor.

  3. Riduri fine sau pliuri ale pielii inferioare a pleoapelor: Blefaroplastia inferioara poate ajuta la reducerea aspectului de riduri sau pliuri ale pielii inferioare a pleoapelor, conferind un aspect mai neted si mai tanar.

  4. Aspect obosit sau imbatranit: Daca va simtiti mereu obosit sau daca aspectul fetei dumneavoastra indica un aspect imbatranit, blefaroplastia inferioara poate oferi o imbunatatire semnificativa a aspectului general al ochilor si al fetei.

Procedura de blefaroplastie inferioara

Blefaroplastia inferioara este o procedura chirurgicala efectuata sub anestezie locala sau generala, in functie de preferinta chirurgului si a pacientului. Durata procedurii poate varia, dar de obicei dureaza aproximativ 1-2 ore.

In timpul interventiei chirurgicale, chirurgul va efectua incizii discrete in zona inferioara a pleoapelor, ascunzand astfel eventuale cicatrici vizibile. Apoi, excesul de piele, grasime sau tesut muscular va fi indepartat sau rearanjat, pentru a obtine un aspect mai tineresc si mai odihnit al ochilor. Dupa incheierea procedurii, inciziile vor fi inchise cu ajutorul suturilor fine.

Recuperarea dupa blefaroplastie inferioara

Recuperarea dupa blefaroplastie inferioara poate varia de la pacient la pacient. Este posibil sa experimentati umflaturi, vanatai si disconfort in primele zile dupa interventie, insa aceste simptome vor disparea treptat. De asemenea, este important sa respectati instructiunile postoperatorii ale chirurgului, cum ar fi aplicarea compreselor reci, evitarea expunerii excesive la soare si evitarea activitatilor solicitante pentru o perioada de timp.

Concluzie

Blefaroplastia inferioara este o procedura chirurgicala eficienta pentru imbunatatirea aspectului pleoapelor inferioare. Prin eliminarea excesului de piele, grasime sau tesut muscular, pacientii pot obtine un aspect mai tineresc.

Pentru progarmari contactati clinica Zone Medical Estet

Chirurgie Plastica si Estetica Bucuresti

Dr. Eugen Turcu

medic primar chirurgie plastica-estetica,

Doctor in Medicina

www.clinicaestet.ro

Tel 0761640626