Simti ca relatia ta este un roller coaster din care pur si simplu nu poti sa iesi? Treci foarte usor de la o stare la alta?

Ai stat pana tarziu sa-ti intrebi prietenii despre comportamentul partenerului tau?

Daca te-ai trezit dand din cap la aceste intrebari, este timpul sa iei in considerare posibilitatea puternica ca te intalnesti cu o persoana care nu te respecta.

In trecut, am vorbit despre semnele ca te intalnesti cu un narcisist, dar despre partenerul care nu te respecta este ceva despre care nu am vorbit prea mult inca. In mod clar, exista lucruri mai evidente pe care le fac aceste persoane, cum ar fi mint, inseala si fura, dar cum ramane cu semnele mai subtile ca te intalnesti cu unul? Raspunsurile stau in mare masura in modul in care te fac sa te simti.

Nota: Semnele pe care urmeaza sa le cititi se pot aplica atat barbatilor, cat si femeilor.

Incepem:

1. Cauti scuze pentru comportamentul lor.

Cand te-au dezamagit, iti spui tie (sau mai rau, prietenilor si familia) care sunt motivele aparent logice pentru care te-au dezamagit (el era obosit, ea era ocupata la serviciu), dar in adancul tau stii mai bine. Comportamentul lor este nasol, iar tu faci tot posibilul pentru a rationaliza si a explica.

2. Esti dependent de atentia lor.

Cand iti arata atentie, te simti fericit. Cand te-au dezamagit pentru a 23-a oara in aceasta luna, retragerea lor te loveste chiar in intestin. Daca sunt fierbinti, va puteti relaxa putin, dar aveti grija cand se racesc. Emotiile, gandurile si sentimentele tale depind de actiunile lor intr-un mod nesanatos.

3. Te multumesti cu gesturi marunte.

Intr-o noapte, s-ar putea sa te ridice complet si sa-ti trimita un mesaj a doua zi fericiti, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. S-ar putea sa nu ai noroc sa primesti un raspuns intr-o zi, dar in urmatoarea ei sunt complet in topul comunicarii. Le este greu sa-si faca timp pentru tine. Simti ca esti ultimul pe lista lor de prioritati.

4. Abandoneaza fiecare plan pe care-l faceti impreuna.

Ai ajuns sa realizezi ca toate planurile cu ei sunt „tentative”, deoarece acestea vin doar pentru tine o parte din timp.

5. Comportamentul lor te induce in eroare.

Cand cealalta persoana se infierbanta si se raceste, emotiile tale merg de la fericire de-a dreptul la depresie abjecta. Putina atentie din partea lor este suficienta pentru a te face sa te intrebi daca nu te duci la capatul adanc. Firimiturile atentiei lor combinate cu scuzele pentru comportamentul lor sunt suficiente pentru a te face sa te intrebi daca totul este in capul tau.

6. Ei insista sa faci totul la standardele lor.

S-ar putea sa nu stii nici macar care SUNT standardele lor, dar se pare ca orice faci este gresit. Ei critica eforturile pe care le faci chiar si cu buna credinta. Relatia se simte dificila.

7. Simti ca trebuie sa-i urmaresti pentru a-ti indeplini nevoile.

Deoarece ei nu au cu adevarat interesele tale cele mai bune la inima (sau chiar vag in mintea lor), obtinerea aprecierii, incurajarii sau chiar recunoasterii este o lupta dificila. Ei pot face promisiuni vagi pe care nu le tin.

8. Nu vor sa stie niciodata prea multe despre tine.

Se pare ca nu vor sa stie prea multe despre tine. Conversatiile tale pot fi profunde si minunate (pentru ca au reusit sa te cuprinda in primul rand), dar in timp devine clar ca nu par sa se intereseze prea mult de tine in afara de cand esti in compania lor imediata.

9. Cand ai nevoie de ei, sunt prea ocupati.

Ai nevoie de o favoare? Ai nevoie de ajutor pentru deplasare? Nu se gasesc nicaieri sau au o scuza slaba de ce nu te pot ajuta.

10. Sunt egoisti.

Simti ca dansezi in mod constant pe ritmul tobei lor, mai degraba decat invers. Cand ti se ofera posibilitatea de a alege intre a face ceva frumos pentru tine sau pentru ei insisi, banuiesti ca s-ar alege pe ei insisi de fiecare data.

11. Sunt lipsiti de respect si folosesc „umorul” pentru a va insulta.

Fac glume rautacioase pe cheltuiala ta. S-ar putea sa iti spuna un nume de animal rautacios, cum ar fi „catea” sau „nemernic”. Cand te jignesti si vorbesti despre lipsa lor de respect, ei incearca sa sustina ca totul a fost o gluma. Si mai rau, te acuza ca esti cel sensibil. S-ar putea sa-l imblanzeasca pentru o vreme, dar cu timpul lipsa de respect se strecoara din nou in interactiunile tale.

12. Se victimizeaza atunci cand te superi din cauza comportamentului lor.

Ca un hibrid amuzant si ciudat de a face scuze, ei dau vina pe comportamentul lor de relatie ponosit pe „a fi ranit”, „relatii proaste anterioare”, „nu sunt siguri cum sa iubeasca din nou” si/sau „au probleme de incredere”. Daca sunt deosebit de nesabuiti, vor recurge la povesti cu plans si te vor lasa sa-ti para rau pentru ei SI sa-ti inventezi propriile scuze.

Acesta ar putea fi cazul daca te gandesti: „Tot ce trebuie sa fac este sa fiu dragut cu ei, au trecut prin atatea”. Te pune in situatia de a dori sa-i vindeci aripa rupta, fiind deosebit de iertator. Partea proasta despre asta este ca, in timp ce „intelegi”, ei invata cat de mult pot scapa.