Manichiura și pedichiura impecabile ne fac să ne simțim mai bine unele cu altele și mai ales cu noi înșine.

Tocmai de aceea este atât de important ca acestea să fie mereu impecabile, iar pentru ca acest lucru să devină realitate ai nevoie atât de o oja rezistenta, cât și să ai o tehnică bună de aplicare. Combinația celor două vor face, nu doar ca lacul de unghii să aibă o viață cât mai lungă, ci și să se așeze frumos.

Soluția cea mai simplă este, desigur, să mergi la un salon și să se ocupe altcineva de manichiură și pedichiură. Însă nu tot timpul este una viabilă sau vrei să iei o pauză sau ai orice alt motiv pentru a alege să îți faci manichiura acasă. Acest lucru poți să îl faci oricând și dacă alegi produse profesionale, rezultatele vor fi ca la salon. Tehnica și metoda de aplicare ce ți se potrivește cel mai bine o să o descoperi în timp.

Azi chiar despre acestea îți vorbim, ca să îți fie mai ușor să începi să îți faci acasă manichiura și pedichiura cu ajutorul produselor potrivite.

Tehnici și metode de aplicare a ojei acasă

În funcție de ce ți-a fost mai la îndemână până acum poți să alegi tehnica ce se aseamănă cel mai tare, sau, din contră, să te bazezi pe una nouă de care nu ai mai auzit până acum, dar sună atractiv.

1. Aplicarea ojei clasice este cea mai simplă metodă deoarece ai nevoie și de cele mai puține accesorii pentru a avea o manichiură exemplară. Pașii prin care trebuie să treci cu siguranță îi știi, dar ți-i aducem aminte:

pregătirea unghiei prin curățare, pilire și dat forma care ți se potrivește;

aplică un strat de bază pentru protecția unghiei;

aplică două straturi de lac de unghii colorat, nude sau incolor și așteaptă să se usuce bine;

aplică un top coat care să sigileze culoarea și să îi ofere mai multă rezistență.

2. Oja semipermanentă a câștigat tot mai mult teren chiar și când vine vorba despre manichiura acasă. Acum poți să îți cumperi instrumente profesionale și să te destinzi. Aceasta durează undeva la 3 – 4 săptămâni dacă este aplicată corect. Iată pașii:

  • degresează unghia și elimina puțin din luciul natural cu ajutorul unei pile fine special concepute pentru asta, apoi dă-i forma care îți place;

  • aplică un strat de bază și ține unghiile sub lampă aproximativ 60 de secunde;

  • aplică două straturi de ojă și polimerizează-le sub lampă la fiecare aplicare;

  • sigilează cu un top coat pe care iar îl ții sub lampă recomandat peste 60 de secunde pentru o mai bună fixare; apoi se curăță stratul de dispersie cu ajutorul unui cleaner.

3. Tehnica no-wipe este una relativ nouă și nu foarte cunoscută care presupune toți pașii de la manichiura semipermanentă, însă top coat-ul nu este aplicat cu un strat de dispersie și nu mai trebuie să folosești un cleaner la ultimul pas. Așa că dacă îți place să ai un aspect lucios și rezistent, această tehnică ți se potrivește cel mai bine.

4. Tehnica ombre este una pe care probabil nu o folosești de fiecare dată când îți reîmprospătezi manichiura, însă este cu siguranță una de efect. Ce trebuie să faci ca să o obții:

  • folosește un burețel pentru a tampona culorile pe care vrei să le amesteci pe unghie;

  • aplică cu pensula și apoi pune buretele la treabă;

  • pentru a obține rezultate profesionale este cel mai bine să folosești un aerograf; dacă nu ai unul la îndemână, poți să rămâi la tehnica de pensulă + burete.

  • restul pașilor și aplicarea top coat-ului rămân ca la celelalte tipuri de manichiură.

5. Aplicarea efectelor speciale precum pietricelele, paietele, cristalele sau picturi se face de obicei la evenimente speciale și pentru acestea ai nevoie de cele mai multe ori de o atenție specială. Așa că, dacă știi că ești o persoană răbdătoare, poți să începi să îți perfecționezi tehnica.

Manichiura și pedichiura sunt ambele foarte importante și să le faci acasă poate să fie de-a dreptul o activitate relaxantă și care să îți aducă satisfacții pe termen lung.

Credite foto:

https://unsplash.com/photos/persons-hand-on-white-textile-SyCC0GQi5S4

https://unsplash.com/photos/person-with-silver-ring-on-finger-QDLcmSCQEbQ