Sa vorbim despre proprietatile acidului hialuronic. Dupa cum stiti, unele tendinte strabat industria frumusetii, noile ingrediente au sansa de a intra in centrul atentiei, fiind cel mai bun tratament pentru piele pe care toata lumea ar trebui sa il detina. Dar multe dintre aceste tendinte sunt trecatoare, vin si pleaca. Acidul hialuronic este un element care a trecut testul timpului, dar stiti ce este? Care sunt proprietatile sale? Are efecte secundare?

Acidul hialuronic este un glicozaminoglican, o polizaharida (in esenta un zahar foarte mare). Apare in mod natural in tesutul conjunctiv din corpul nostru, 50% se gaseste in pielea noastra.

Este una dintre componentele principale ale matricei noastre extracelulare (cadrul in care stau celulele noastre ale pielii) si joaca, de asemenea, un rol important in retinerea umiditatii. Cu toate acestea, pe masura ce imbatranim, productia naturala de acid hialuronic scade. Prin urmare, nu este o surpriza faptul ca marile marci de frumusete folosesc acid hialuronic in seruri si creme.

Acidul hialuronic a fost utilizat comercial pentru prima data in 1942, cand Endre Balazs a solicitat un brevet pentru a-l utiliza ca inlocuitor pentru albusul de ou in produsele de panificatie , pana atunci nu fusese descoperita nicio alta molecula care sa aiba proprietati atat de unice pentru corpul uman acid hialuronic, Balazs a devenit un expert pe aceasta tema si el a fost cel care a facut majoritatea descoperirilor despre beneficiile acidului hialuronic.

Beneficiile acidului hialuronic in organism:

Acest gel vascos este una dintre cele mai cercetate substante din medicina de astazi, cu mii de studii, in special in domeniul ortopediei si chirurgiei oculare. Functia sa in corpul uman este, printre altele, sa se lege de apa si sa unga parti in miscare ale corpului, cum ar fi articulatiile si muschii. Ajuta la mentinerea amortizarii normale a articulatiilor.

Corpul uman are aproximativ 15 grame de acid hialuronic, o treime din acesta este degradat si sintetizat in fiecare zi.

Principalele functii ale acidului hialuronic in organism includ legarea, sustinerea, protectia si izolarea, este prezent in tendoane si ligamente , face parte din tesutul conjunctiv al corpului, tesutul scalpului si foliculii de par; motiv pentru care are o functie importanta atunci cand doriti sa pastrati un scalp hidratat. In plus, lichidul din ochi numit umorul vitros este compus aproape in intregime din acid hialuronic, actioneaza ca un amortizor pentru ochi si serveste, de asemenea, la transportul nutrientilor in ochi.

Pe masura ce imbatranim, umezeala pielii poate scadea semnificativ, determinand pierderea elasticitatii pielii si expunandu-se la semnele imbatranirii pielii. Acidul hialuronic joaca un rol critic in sanatatea pielii cu capacitatea sa unica de a pastra umezeala .

Acidul hialuronic este un nutrient inteligent , deoarece poate ajusta rata de absorbtie a umiditatii in functie de umiditatea relativa a sezonului si de vreme.

Consistenta sa ii permite sa fie, de asemenea, benefic in produsele de ingrijire a pielii, ca un hidratant excelent, poate fi descris ca „hidratant al naturii”.

Un alt beneficiu al acidului hialuronic este pentru buze , buzele sunt muschii acoperiti de piele, stratul dermic al buzelor este compus in principal din tesut conjunctiv si colagen (servesc pentru a da forma si rotunjire buzelor) acidul hialuronic se leaga la apa si creeaza un lichid gelatinos care hidrateaza tesutul din jur si mentine colagenul hranit si sanatos. Rezultatul obtinut este buze bine hidratate si protejate de mediu.

Cele 10 proprietati dovedite ale acidului hialuronic

Hidratare

Capabil sa mentina pana la 1000 de ori greutatea sa moleculara in apa, acidul hialuronic patrunde in piele si leaga celulele pielii de apa, infuzand toate straturile pielii cu o umiditate rejuvenanta valoroasa.

Hidratant

Dupa ce a conferit epidermei acea umiditate, acidul hialuronic continua sa controleze umiditatea mediului inconjurator pentru a oferi beneficii de hidratare de lunga durata.

Imbunatatirea barierei lipidice

Acidul hialuronic intareste barierele naturale ale pielii pentru a bloca umezeala pentru un efect de hidratare si mai dramatic.

Rezistenta sporita

Prin imbunatatirea barierelor naturale ale pielii, pielea este mai capabila sa se apere impotriva factorilor de mediu si a poluantilor.

Un ton mai fin al pielii

Deoarece umple pielea cu umezeala, acidul hialuronic strange tenul general si intareste contururile fetei pentru un aspect mai tanar.

Textura mai moale

In acelasi mod in care netezeste pielea, netezeste si textura pielii pentru un finisaj mat si neted pe care il puteti vedea si simti.

Riduri fine si riduri mai putin vizibile

Acidul hialuronic reduce dimensiunea si vizibilitatea liniilor fine si a ridurilor prin stimularea celulelor pielii care produc colagen si elastina, doua fibre care contribuie la elasticitatea pielii.

Stimuleaza regenerarea celulara a pielii

Pe langa stimularea productiei de celule de colagen in piele, acidul hialuronic promoveaza regenerarea celulelor pielii pentru a crea o piele sanatoasa si vibranta.

Pigmentare

O descriere a acidului hialuronic nu ar fi corecta fara a mentiona capacitatea de a reduce si preveni petele de varsta si problemele de pigmentare.

Claritate

Promovand echilibrul adecvat al umiditatii in piele, acidul hialuronic previne supraproductia de ulei care infunda porii si duce la eruptii sau comedoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here