Omenirea foloseste astrologia de milenii ca o modalitate de a spune si a inregistra timpul. Vechiul si Noul Testament din Biblie, precum si Coranul, fac referire la fazele lunare pentru a marca anumite luni si date din an, fiind o practica folosita si de civilizatiile chineze antice, maya si din Asia de Sud.

Intre timp, ceea ce poate fi cel mai vechi desen al unei harti natale a fost gasit intr-o pestera din Croatia, datand de mai bine de 2.000 de ani, ceea ce sugereaza un interes timpuriu pentru valorificarea astrologiei ca instrument pentru deblocarea cunostintelor despre individ. In vremurile moderne, folosim hartile natale ca o modalitate de a obtine o intelegere mai profunda a sinelui, a relatiei noastre cu ceilalti si a locului nostru in lume.

O harta astrologica natala se bazeaza pe momentul exact in care v-ati nascut, astfel incat doua harti nu sunt niciodata la fel. Exista 12 semne ale zodiacului – Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioara, Balanta, Scorpion, Sagetator, Capricorn, Varsator si Pesti – si 12 case intr-o diagrama (Casa I, Casa a II-a si asa mai departe).

Fiecare zodie are o vibratie diferita si fiecare casa reprezinta un aspect si un domeniu diferit al vietii noastre (educatie, familie, dragoste, sanatate, munca). Pe langa soare si luna, exista 10 planete de care astrologii iau in considerare pentru a intelege psihicul unei persoane: Mercur, Venus, Jupiter, Marte, Saturn, Uranus, Neptun, Pluto, Nodul Nord si Nodul Sud (mai multe despre cele mai tarziu). ).

Prin cartografierea planetei si semnelor zodiacale in care casa astrologica la momentul in care v-ati nascut, puteti obtine o perspectiva mai buna asupra cine sunteti.

O harta astrologica a nasterii cartografiaza alinierea planetara in momentul exact in care v-ati nascut.

Care sunt cele 12 case dintr-o harta natala?

Planul natal are 12 sectiuni diferite, numite „case”. Fiecare casa reprezinta un domeniu diferit al vietii. Toate au un semn natural si rigla planetara care ridica casa.

Casa I (cunoscuta si ca ascendent)

Casa I din diagrama astrologiei te reprezinta. Arata cum te porti si ce observa oamenii pentru prima data despre tine. Daca aveti planete in Casa dvs. I, atunci acestea vor avea un efect semnificativ asupra personalitatii, energiei si vibratiei tale generale.

Casa a II-a

Casa a II-a reprezinta finantele personale si bogatia. Arata cati bani poti castiga, dorinta ta innascuta de a castiga materialism sau cautarea increderii si valorii tale.

Casa a III-a

Aici te vei uita pentru a vedea cum comunici cu ceilalti si cum ai educatia. De asemenea, descrie tipul de relatie pe care o ai cu fratii tai si colegii de camera.

Casa a IV-a

Care sunt valorile si familia ta? Cautati la Casa a 4-a pentru a afla care este fundatia dvs. personala – de asemenea, cum va iubiti si va ingrijiti de puiul si viata de acasa.

Casa a V-a

Aceasta este Casa placerii, jucausului, creativitatii si intalnirilor ocazionale. Este locul unde te poti uita pentru a vedea cine, ce, cand si cum te zdrobesti pe cineva – si la ce fel de intalniri iti place sa mergi.

Casa a VI-a

Casa a VI-a reprezinta sanatatea, rutina zilnica si ingrijirea de sine. Daca sunteti in cautarea unei scuze pentru o zi spa, atunci aici puteti cauta pentru a vedea cand sa programati una pentru rezultate maxime.

Casa a VII-a

Cine si cum iubesti este definit verificand aceasta zona a diagramei natale. Privind aici, poti gasi persoana ideala in care vrei sa te angajezi si in care vrei sa investesti, pe termen lung.

Casa a VIII-a

Transformarea personala este prezentata aici. Poti vedea cum vei evolua in timp. Uitati-va aici pentru a vedea relatia dvs. cu datoria cardului de credit, imprumuturile pentru colegiu si cresterile salariale.

Casa a IX-a

Invatamantul superior, calatoriile, filosofia si aventura se gasesc in Casa a IX-a. Privind aici, puteti afla ce va place sa studiati si cum sa va urmariti ideologia personala.

Casa a X-a

Aceasta este casa imaginii publice – ceea ce impartasiti si oferiti altora si cum doriti sa fiti perceput de lume. De asemenea, reprezinta chemarea si statutul dumneavoastra profesional.

Casa a XI-a

Aceasta casa defineste tipurile de prietenii, grupuri, comunitati si asociatii pe care le faci. Mai important, membrii echipajului tau care te sprijina si lupta pentru aceleasi cauze.

Casa a XII-a

Priviti aici pentru a gasi ce viziuni si vise tineti in inima voastra. Aceasta parte a diagramei tale te invata ca, curatandu-ti gandurile si aplecandu-te in intuitia ta, poti gasi raspunsuri la toate dilemele si luptele tale.

Care sunt cele 12 semne ale zodiacului?

Exista 12 semne zodiacale bazate pe cele 12 constelatii de pe cer. Fiecare semn reprezinta perioada in care soarele isi straluceste lumina asupra constelatiei. Ele descriu ego-ul individului nascut in acea perioada de timp.

Berbec

Berbecul este un semn cardinal de foc si primul semn al zodiacului. Arienii sunt cunoscuti pentru comportamentul lor impulsiv si curajos.

Taur

Taurul este un semn de pamant fix cunoscut pentru latura sa senzuala, artistica si pentru ca este incapatanat.

Gemeni

Gemenii sunt un semn de aer mutabil, cunoscut pentru natura si intelectul sau dualist.

Rac 

Racul este un semn cardinal de apa care este sensibil emotional.

Leu

Leul este un semn de foc cunoscut pentru teatralitate, generozitate si loialitate.

Fecioara

Fecioara este un semn de pamant si mutabil cunoscut pentru natura sa analitica.

Balanta

Balanta este un semn de aer si cardinal care gaseste echilibrul, armonia si pacea in lege si relatii.

Scorpion

Scorpionul este un semn de apa si fix care este transformator si pasional.

Sagetator

Sagetatorul este un semn de foc si mutabil cunoscut pentru pozitivitatea si sentimentele sale filozofice.

Capricorn

Capricornul este un semn de pamant si cardinal care este reflexiv, disciplinat si muncitor.

Varsator

Varsatorul este un semn aerian si fix cunoscut pentru mintea sa progresiva si pentru latura sa umanitara.

Pesti

Pestii sunt un semn de apa si mutabil care este intuitiv, creativ si sentimental.

Care sunt planetele importante in astrologie?

Fiecare planeta reprezinta o parte diferita a psihicului nostru si ne ajuta sa cream si sa cream cine suntem. Ele ne arata modul in care actionam si reactionam la situatii si oameni, precum si pasiunile si impulsul pe care le avem pentru a ne indeplini visele.