Deci, sunteti interesat sa castigati bani din criptomonede si doriti sa convertiti Bitcoin in numerar. Ati auzit toate povestile de succes: oameni care castiga milioane de euro intrand devreme si vanzand cand preturile sunt mari. Sau poate aveti prieteni care realizeaza un venit constant minand criptomonede.

Toata lumea intra in criptomonede pentru a face bani, dar nu toata lumea ajunge sa si faca bani. Multi oameni pur si simplu renunta pe drum sau pierd bani pentru ca nu inteleg cum sa scoata profit din criptomonede.

Industria criptomonedelor se afla inca in fazele sale incipiente de dezvoltare. Pe masura ce activele cripto experimenteaza pretul, mai multi oameni intra in industrie. Acesti nou-veniti incearca mereu sa-si dea seama cum sa faca bani cu criptomonede.

Vestea buna este ca exista multe modalitati de a face bani cu criptomonede. Din 2011, sa inregistrat o crestere constanta a activitatii dezvoltatorilor, a activitatii in retelele sociale si a numarului de startup-uri create in industria criptomonedei.

Aici aruncam o privire mai atenta asupra modului de a face bani cu criptomonede.

Puteti castiga bani cu criptomonede in 2022?

Da, poti castiga bani cu criptomonede. Avand in vedere volatilitatea inerenta a activelor cripto, cele mai multe implica un grad ridicat de risc, in timp ce altele necesita cunostinte sau experienta in domeniu.

Tranzactionarea cu criptomonede este unul dintre raspunsurile la cum sa faci bani cu criptomonede. Desi volumul mediu zilnic de tranzactii cu criptomonede este de doar 1% din piata valutara, exista multa volatilitate pe piata criptomonedelor. Prin urmare, exista posibilitatea de a efectua operatiuni pe termen scurt.

Desi piata criptomonedelor este relativ mica in acest moment, exista mult potential de crestere. Pe langa unele dintre cele mai cunoscute criptomonede, cum ar fi:

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Cardano
 • AMP
 • Dogecoin
 • Alungit
 • Iota
 • Moonshot
 • Poligon
 • Safemoon
 • Stelar
 • Pripon
 • VTHO
 • Shiba Anu

In mod similar, exista o multitudine de platforme de cumparare cripto, cum ar fi Binance, Coinbase si Robinhood, asa ca aveti rasfatat de alegere cand vine vorba de a castiga bani cu cripto.

Practic, exista destul de multe metode de a castiga bani legitimi cu criptomonede, in afara de forma evidenta de tranzactionare.

Sa aruncam o privire la 6 strategii despre cum sa faci bani cu criptomonede.

6 strategii pentru a face bani cu criptomonede

Daca va intrebati cum sa faceti bani cu criptomonede, nu cautati mai departe! Strategiile pentru a castiga bani cu cripto se bazeaza pe trei mecanisme:

 • In primul rand, puteti investi sau tranzactiona pe piata de schimb criptografic. Puteti face acest lucru fara a detine nicio criptografie, cum ar fi investitia in aur pe piata de valori.
 • In al doilea rand , puteti folosi moneda pe care o detineti deja pentru a juca si imprumuta monede sistemului sau altor utilizatori.
 • In al treilea rand , puteti participa la sistemul blockchain exploatand sau primind recompense de monede pentru munca depusa in sistem.

Pe baza acestor trei mecanisme, iata cele sase strategii pentru a castiga bani cu criptomonede:

 • Investi
 • Comert
 • Pariaza si imprumuta
 • Retele sociale criptografice
 • Minerit
 • Airdrops si token

Fiecare dintre aceste strategii este explorata mai detaliat mai jos.

1. Investitie

Investitia este strategia pe termen lung de cumparare si detinere a activelor cripto pentru ceva timp. Activele cripto sunt, in general, potrivite pentru o strategie de cumparare si detinere. Sunt extrem de volatile pe termen scurt, dar au un potential enorm de crestere pe termen lung.

Strategia de investitii presupune sa identificati active mai stabile care vor fi disponibile pe termen lung. Se stie ca active precum Bitcoin si Ethereum prezinta o crestere a pretului pe termen lung si pot fi considerate o investitie sigura in acest sens.

2. Negociere

In timp ce investitia este un efort pe termen lung bazat pe strategia de cumparare si pastrare, tranzactionarea este menita sa profite de oportunitatile pe termen scurt.

Piata criptomonedelor este volatila. Aceasta inseamna ca preturile activelor pot creste si scadea dramatic pe termen scurt.

Pentru a fi un comerciant de succes, trebuie sa aveti abilitatile analitice si tehnice potrivite. Va trebui sa analizati graficele pietei cu privire la performanta activelor listate pentru a face previziuni precise despre cresterile si scaderile preturilor.

Cand tranzactionati, puteti merge long sau short, in functie de daca va asteptati ca pretul unui activ sa creasca sau sa scada. Aceasta inseamna ca puteti obtine profit, indiferent daca piata cripto este urcarea sau urs.

Pentru a afla mai multe despre tranzactionarea cu criptomonede, consultati ghidul nostru de tranzactionare cu criptomonede.

3. Participare si imprumuturi

Stakingul este o modalitate de a valida tranzactiile cripto. Daca joci de noroc, detii monede, dar nu le cheltuiesti. In schimb, conectati monedele intr-un portofel cu criptomonede. O retea de dovada a mizei va foloseste apoi monedele pentru a valida tranzactiile. Primiti recompense pentru acest lucru. In esenta, imprumutati monede retelei. Acest lucru permite retelei sa isi mentina securitatea si verificarea tranzactiilor. Recompensa pe care o primiti este similara cu dobanda pe care o banca v-ar plati pentru un sold creditor.

Algoritmul Proof of Stake alege validatorii tranzactiilor in functie de numarul de monede pe care v-ati angajat sa mizati. Acest lucru il face mult mai eficient din punct de vedere energetic decat cripto mining si nu necesita sa detineti hardware scump.

De asemenea, puteti alege sa imprumutati monede altor investitori si sa castigati dobanda pe aceasta. Multe platforme faciliteaza imprumutul de criptomonede.

Pentru mai multe informatii despre imprumuturile in criptomonede, consultati ghidul nostru despre imprumuturile in criptomonede.

4. Cripto Social Media

Diverse platforme de social media bazate pe blockchain va vor recompensa pentru crearea si curatarea continutului. Sunteti adesea recompensat cu moneda nativa a platformei.

5. Mineritul

Miningul criptomonedelor este modul de a castiga bani cu criptomonede precum pionierii originali. Mineritul ramane o componenta esentiala a mecanismului Proof of Work. Este locul unde este generata valoarea unei criptomonede.

Daca minati o criptomoneda, sunteti recompensat cu monede noi. Pentru mina, aveti nevoie de expertiza tehnica si investitie initiala in hardware specializat.

Rulati un nod principal ca subset de minerit. Necesita experienta si o investitie initiala si continua semnificativa.

6. Token-uri

Airdrops si token gratuite sunt distribuite pentru a creste gradul de constientizare. Un schimb de servicii poate fi lansat pentru a crea o baza mare de utilizatori pentru un proiect. Faptul ca faci parte dintr-un airdrop iti poate castiga valuta gratuita pe care apoi o poti folosi pentru a cumpara lucruri sau pentru a investi sau tranzactiona.

Un blockchain se bifurca din cauza modificarilor sau actualizarilor unui protocol care creeaza monede noi. Daca aveti monede pe lantul initial, de obicei, accesati gratuit pe noua retea. Aceasta inseamna ca primesti o moneda gratuita pentru ca ai fost in locul potrivit la momentul potrivit.

Alte intrebari despre criptomonede

Ce este o criptomoneda si cum functioneaza?

O criptomoneda (sau „cripto”) este o forma de plata care poate circula fara a fi nevoie de o autoritate monetara centrala, cum ar fi un guvern sau o banca. In schimb, criptomonedele sunt create folosind tehnici criptografice care permit oamenilor sa le cumpere, sa le vanda sau sa le schimbe in siguranta.

Cum castigi bani din criptomonede?

Criptomoneda opereaza pe un blockchain, registrul digital al tranzactiilor cu criptomonede, asigurandu-se ca aceeasi moneda nu este niciodata folosita de doua ori. Tranzactiile sunt procesate pe o retea blockchain formata din mii de masini, iar in schimbul eforturilor acestor masini, proprietarii pot castiga criptomonede.

Care este scopul principal al criptomonedelor?

Scopul principal al criptomonedei este de a rezolva problemele monedelor traditionale punand puterea si responsabilitatea in mainile detinatorilor de moneda. Toate criptomonedele adera la cele 5 proprietati si 3 functii ale banilor. Fiecare dintre ei incearca, de asemenea, sa rezolve una sau mai multe probleme din lumea reala.

Cine are mai multi bitcoini?

Satoshi

Se estimeaza ca Satoshi a extras peste 22.000 de blocuri si a primit peste un milion de bitcoini in recompense acumulate pentru el. Drept urmare, se estimeaza ca Satoshi are cel mai mare cache bitcoin, peste 1 milion de BTC, evaluat astazi la aproximativ 4.500.000.000 USD.

Este sigur sa investesti in criptomonede?

Investitia in active cripto este riscanta, dar si potential profitabila. Criptomoneda este o investitie buna daca doriti sa obtineti expunere directa la cererea de moneda digitala, in timp ce o alternativa mai sigura, dar potential mai putin profitabila este cumpararea de actiuni ale companiilor cu expunere la criptomonede.

De ce este Bitcoin atat de scump?

Principala sursa de valoare a Bitcoin este deficitul sau. Argumentul pentru valoarea Bitcoin este similar cu cel al aurului, un produs care impartaseste caracteristici cu criptomoneda. Criptomoneda este limitata la o suma de 21 de milioane. Valoarea Bitcoin este o functie a acestei deficite.