Pierderea elasticitatii si slabirea muschilor sunt motivele pentru care apar ridurile din jurul ochilor si pleoapele cazute. Sa vedem ce solutii exista pentru aceste probleme estetice!

Bleferoplastie

Chirurgia pleoapelor, cunoscuta sub numele de blefaroplastie, are ca principal scop reducerea echimozelor de la pleoapelor inferioare si de a elimina excesul de piele de pe pleoapele superioare. Pe langa rolul estetic de necontestat, bleferoplastia poate imbunatati si vederea, care poate fi obstructionata din cauza deformarii pleoapelor.

Elasticitate

Atunci cand imbatranim pielea noastra incepe sa isi piarda din elasticitate. Astfel, pierderea elasticitatii, combinata cu forta gravitationala, duce la caderea pielii in exces pe pleoapele superioare, aparand in acest fel senzatia de “pleoape cazute”.

Riduri

Tot din cauza excesului de piele si a pierderii elasticitatii, apar ridurile si umflaturile de la nivelul ochilor. Trebuie sa stii ca bleferoplastia nu modifica structura fetei si nu conduce la un look perfect, fiind doar o interventie de eliminare a pielii in exces.

Asteptari

Inainte de a recurge la o astfel de interventie, asigura-te ca vorbesti cu un medic specialist si ca intelegi toate riscurile pe care aceasta interventie le presupune. Pentru a fi multumita, trebuie sa ai asteptari realiste si sa discuti cu medicul si despre acest lucru.

Candidati

Aproape oricine isi poate face o astfel de interventie, insa majoritatea oamenilor care apeleaza la aceasta operatie au peste 40 de ani. Rezultatele operatiei dureaza intre 5 si 7 ani, iar in cazul pleoapelor inferioare, operatia poate fi definitiva (foarte putine persoane au facut aceasta operatie de 2 ori).