Peelingul este o procedura care intinereste pielea . Printr-o solutie chimica, straturile superioare ale pielii sunt deteriorate de procesul natural de imbatranire si agentii externi.

Pe stratul exterior al pielii sunt pete, urme de acnee si riduri . Daca indepartam acest prim strat superior, dezvaluim apoi pielea noua, neteda si tanara. Pentru a efectua un peeling, exista mai multe tipuri de proceduri.

In articolul de astazi vom afla despre diferitele tipuri de peeling, precum si avantajele si dezavantajele acestora.

Tipuri de peeling care exista si caracteristicile acestora

Peelingul se poate face la diferite adancimi. Poate fi foarte superficial, mediu sau o procedura foarte profunda. In functie de rezultatul dorit si de caracteristicile pielii persoanei in cauza, se foloseste un sau alt tip de peeling.

Multe persoane apeleaza la aceste tratamente. Este o alternativa mult mai putin invaziva la chirurgia plastica , motiv pentru care a devenit un proces popular care se desfasoara in orice centru de infrumusetare si frumusete.

Cu toate acestea, este important ca acesta sa fie realizat de un profesionist, care va estima ce tip de coji are nevoie de fiecare persoana pe baza caracteristicilor pielii sale si a altor factori.

1. Peeling superficial

Peeling-ul superficial este ideal pentru cei care fac aceasta procedura pentru prima data . Este o exfoliere profunda pentru indepartarea epidermei. Trebuie sa ne amintim ca pielea este alcatuita din mai multe straturi, epiderma este cea care se afla in exterior, este foarte subtire si functioneaza ca prima bariera de protectie a pielii faciale.

Dar nu este doar un prim tratament. Multi oameni au preferat-o pentru ca este cel mai putin agresiv dintre tipurile de peeling, asa ca, dupa ce ati facut-o, puteti reveni la activitatea de zi cu zi, fara a fi nevoie sa va ingrijiti prea mult si fara a risca sa raniti pielea.

Avantaje si dezavantaje

Deoarece este o procedura superficiala, se recomanda in cazul unor rani minore, adica pete sau cicatrici superficiale. Prin efectuarea unei exfolieri intense prin aceasta peeling superficiala, acele imperfectiuni tipice de-a lungul anilor si efectele vremii inclinate de la soare si praf pe pielea noastra dispar.

Pielea deteriorata si neplacuta se estompeaza si da loc pielii tinere, fara vatamari . Tonul este unificat, arata iluminat si hidratat. Desi este un tratament usor si superficial, poate dura pana la 4 sedinte pentru ca rezultatul sa fie complet eficient. Acest lucru este determinat de dermatolog sau cosmetolog care efectueaza procedura.

Recuperarea dupa un peeling superficial este cuprinsa intre 1 si 7 zile. Si poti reveni la rutina zilnica practic a doua zi. Desi este necesar sa urmam recomandari specifice, astfel incat rezultatul sa fie asa cum este de asteptat si sa nu ne deteriem pielea. De exemplu, expunerea solo ar trebui sa fie limitata timp de cateva zile si trebuie aplicate unele tratamente pentru a accelera hidratarea.

2. Peeling mediu

Un peeling mediu actioneaza asupra epidermei si dermei. Dupa cum am mentionat deja, epiderma este stratul exterior al pielii si este cel mai subtire, asupra caruia se incadreaza mai intai efectele daunatoare ale mediului si expunerea la razele soarelui. Derma este al doilea strat sau strat mediu, care este alterat de alte cauze.

Aspectul ridurilor este de obicei mai profund, adica nu se gasesc numai la suprafata, dar au ajuns si la stratul mijlociu. Din acest motiv, o peeling superficiala nu ar sterge ridurile. In plus, acnee si cusaturi se gasesc si dincolo de epiderma.

Atat peelingul superficial, cat si cel mediu se realizeaza prin aplicarea unui acid care curata aceste straturi deteriorate. In cazul unei coji medii, acest tratament ajunge la stratul mijlociu, facandu-l o procedura ceva mai agresiva, care necesita o ingrijire mai mare, pentru a nu ajunge sa raneasca pielea.

Majoritatea dermatologilor care efectueaza aceasta procedura o fac cu fenol sau acid tricloroacetic. Desi datorita diversilor factori precum tipul de piele, cantitatea de riduri si cusaturi si locatia sa, se decide ce ingredient va fi folosit. Totusi, asa cum am mentionat deja, este un acid, motiv pentru care ingrijirea ulterioara este atat de importanta.

Avantaje si dezavantaje

Deoarece este o exfoliere profunda si prin utilizarea de substante chimice, este normal sa se simta mancarime in timpul cojii de mijloc. In mod normal, pielea este inrosita, iar zilele urmatoare se produce peeling. Din acest motiv este necesar sa se aplice creme hidratante si altele, pe care le va indica dermatologul.

Desi peelingul si in mod specific peelingul mediu este un tratament non-invaziv spre deosebire de chirurgia plastica sau injectia cu botox, este important sa nu abuzati de aplicarea sa continua . Cel putin trebuie sa asteptati 6 luni pentru a efectua o peeling medie. Desi uneori procedura poate necesita pana la trei sedinte.

3. Peeling adanc

Peeling-ul profund nu este pentru toate pieile sau pentru toti oamenii . Este o procedura foarte intensa care necesita ingrijiri mai stricte si specifice. Se crede ca este cea mai buna alternativa dintre tipurile de coji, datorita eficientei ridicate si a schimbarilor drastice pe care le au oamenii care o efectueaza.

In plus, un alt avantaj al peelingului profund este ca rezultatele sunt mai durabile, deoarece pe langa eliminarea dermei, epidermei si a straturilor mai adanci ale pielii, ajuta la producerea de colagen, care ajuta pielea sa para tanara si radianta pentru mult mai mult timp decat cu peeling superficial sau mediu.

Avantaje si dezavantaje

Cu toate acestea, nu toate pieile pot suferi acest tratament si nu toti oamenii sunt dispusi sa treaca prin procesul de post-peeling , deoarece este necesar sa nu aiba expunere la soare timp de doua saptamani, atata timp cat pielea nu s-a regenerat complet , ar putea fi grav avariata.

Doar un dermatolog sau cosmetolog specializat si cu experienta in acest tip de procedura poate decide daca persoana este potrivita pentru acest tratament. In mod normal se face la persoanele in varsta, cu riduri foarte profunde, precum si pete, la nivelul pielii tinere acest lucru este rar necesar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here