Intr-o relatie este posibil sa se aprecieze predominanta unei caracteristici asupra celorlalte. In unele cazuri, aceasta caracteristica poate fi pasiunea, dar in altele poate fi romantismul.

Asa cum nu exista doi oameni la fel in lume, dar fiecare are propriile sale particularitati si caracteristici , nu exista doua sau trei tipuri de cuplu exact la fel. Si desi in multe cazuri pot exista trasaturi comune care le fac sa semene intre ele, in final, fiecare devine o lume unica si diferita.

In continuare, vom vedea diferitele tipuri de cupluri pe care, in general, le apreciem de obicei in societate. Poti sa spui care este genul tau?

Cate tipuri de cuplu exista?

Formarea unei uniuni cu cineva cu care sa impartasiti este aproape un obiectiv pentru oamenii obisnuiti. Acum, in functie de modul in care alegem sa ne legam, partenerul nostru poate fi caracterizat de o trasatura sau alta in special. Aceasta caracteristica va fi, desigur, elementul cel mai distinctiv.

Uneori, doi oameni acorda mai multa importanta afectiunii si increderii, altii intimitatii sexuale sau angajamentului de a fi impreuna in ciuda tuturor. Cand decideti sa despartiti o relatie si sa incepeti alta, de obicei va fi de acelasi tip. Iar motivele pentru care se intampla acest lucru au baze culturale, familiale sau situationale.

Este adevarat, tipurile de relatii pot fi determinate in timp si permanenta. In primele zile, totul va fi cel mai probabil roz. Pasiunea si romantismul ocupa cea mai mare parte a timpului.

Dar, pe masura ce progreseaza, capata culoarea sa adevarata, iar comunicarea este unul dintre factorii fundamentali . Astfel, se pot auzi comentarii de genul: „sunt asa pentru care” sau „cum mai sunt impreuna?”.

Cele 8 tipuri de cuplu

Modalitatile de a alege o persoana si de a forma o relatie reprezinta o mare parte a ceea ce distinge diferitele tipuri de cupluri care exista. Sa ne uitam la unele dintre cele mai comune de mai jos.

1. Pasional

In general, acestea sunt relatii in care indragostitii sunt scufundati in secret. La fel si cei care fac din curtare un capriciu sexual. Ei nu simt angajamentul de a impartasi alte activitati sau de a se insoti reciproc in dezvoltarea lor. Dar dorinta sau atractia fizica sunt mai puternice decat restul componentelor unei relatii.

2. Deschis

In al doilea rand, cuplurile deschise sunt opusul cuplurilor mai conservatoare sau traditionale. Ei cred ca incorporarea altor experiente cu terti alimenteaza pasiunea . Astfel, pe langa faptul ca au propriile intalniri si viata in comun, intre ei sunt permise si alte subrelatii. Poliamorul ar putea fi inclus.

A fi cu altul nu reflecta infidelitate sau tradare, daca ambii sunt de acord si o accepta. De exemplu, este o alternativa excelenta pentru o persoana asexuata atunci cand isi doreste sa aiba copii. Permitandu-i partenerului sau la intalniri sexuale care o multumesc, in acea zona in care nu are nicio dorinta.

3. Sociabil

Ca de obicei, dragostea sau pasiunea nu mai exista , ele au fost depasite de timp si de rutina. Dar, infruntand societatea, au nevoia sa continue impreuna. Astfel, la zile de nastere, evenimente culturale sau vacante ei par a fi cuplul ideal.

Cu toate acestea, deja iese la iveala ca sunt impreuna doar din obisnuinta sau din teama de respingere sociala a separarii. Acestea sunt tipuri de cuplu care pot fi oferite si din interes.

4. Posesiv

Gelozia joaca un rol fundamental in acest tip de relatie. Contractul este sa cunoastem pe deplin fiecare miscare si chiar sa ne gandim la cealalta. 

Cei implicati stiu absolut totul despre partener, inclusiv cele mai intime date. De fapt, impartasesc coduri de acces la telefoane mobile si computere, ies si se intorc impreuna si orice secret poate fi un punct de rupere.

5. Cupluri care sunt impreuna, doar pentru ca le este frica de singuratate

Multi oameni prefera sa fie cu cineva cu care nu au nimic in comun decat sa traiasca intr- o singuratate emotionala. Acestea sunt ceea ce le stim ca cupluri goale.

S -ar putea sa nu simta atractie sexuala sau situatii intime, dar important este sa nu fie singuri . Singurul scop este sa gasesti pe cineva care sa ocupe un loc la masa in fiecare zi, cand te intorci de la serviciu.

6. Intelectual

Nu sunt putini oameni care nu reusesc sa se detaseze de interesul lor intelectual. Astfel, in afara biroului, ei aleg sa continue sa vorbeasca despre aceleasi interese sau hobby-uri . Si isi bazeaza relatiile pe dialog si pe timpul dedicat lor.

Puteti citi impreuna stirile actuale ale profesiei. Isi programeaza chiar si vacantele legate de tema. Sexul si dragostea, cu siguranta sunt importante, dar nu mai mult decat cunoasterea .

7. Agresiv, unul dintre cele mai comune tipuri de cuplu

Din pacate, acestea sunt stiri zilnice si, in cele mai multe cazuri, se constata recidive. Sprijinul este lupta continua si ajung sa distruga toti membrii familiei la nivel psihologic.

Dintre tipurile de cuplu sunt cele mai toxice si din care trebuie sa fugi imediat. Pentru a iesi din aceste legaturi nesanatoase necesita curaj si ajutor profesional.

8. Matur

In sfarsit, acestia sunt beneficiarii intelegerii faptului ca un viitor in companie este construit pe pasiune, incredere si angajament. Pot trece prin momente proaste in relatie, dar intotdeauna cauta solutia cu dialog si rabdare.

Este o zi buna pentru a recunoaste in ce fel de cuplu se implica de fiecare data. Poate ca sunt cateva modificari de facut pentru a trece catre cea pe care o considerati ideala.