28 de ani. Din Canada. Actrita. Celebra. De multe ori, partenerii ei din filme se indragostesc de ea. Cam asa ar suna un portret ultra-succint al atragatoarei Rachel McAdams.

Rachel McAdams este tanara, carismatica, blonda sau bruneta si intotdeauna intr-un film cu priza la public. In 2012, o vedem in Juramantul (The Vow), unde este Paige – artista care isi pierde amintirile din casnicie in urma unui accident, iar sotul ei, Leo (Channing Tatum), incearca sa o recucereasca. In viata reala, Rachel are o relatie cu Michael Sheen, pe care l-a cunoscut in 2010, in timpul filmarilor la Midnight in Paris. De vorba cu Rachel despre roluri, dragoste si schimbari de look.

Ce te-a convins sa accepti rolul din Juramantul?

Filmul este inspirat din fapte reale si mi s-a parut o poveste extraordinara. Pentru Paige este o calatorie cu multe urcusuri si coborasuri. Si oare chiar te poti reintegra in mediul in care ai trait si despre care nu mai ai amintiri?Daca i s-ar intampla un astfel de accident persoanei iubite, ai proceda ca Leo sau te-ai indragosti de altcineva, ca Paige?Sigur as lupta sa-i recastig dragostea. Leo are multa rabdare, iar situatia lui ridica intrebari interesante.

Te indragostesti de identitatea unei persoane sau lupti de dragul de a lupta, fara sa conteze rezultatul?

El trebuie sa fie foarte sincer cu sine. In plus, oricat ai lupta, persoana care si-a pierdut memoria este cea care decide. Ajunge intr-un punct de confort in care decide singura daca incepe o viata noua sau se reintoarce la lumea de care nu-simai aminteste. Leo face sacrificiul suprem cand renunta la Paige.Ea nu mai e indragostita cand isi pierde memoria. Ti se pare mai usor sa te indragostesti din nou sau sa te intorci la o veche iubire?Absolut. Dar nu este imposibil sa te reindragostesti de cineva cu care ai mai avut o relatie, pentru ca in acest caz exista deja niste legaturi stabilite si un trecut care iti poate spune daca relatia va merge sau nu. E amuzant cum tindem sa avem memorie selectiva si in astfel de cazuri. Dupa prima despartire te intorci si te gandesti ca de data asta va fi cu totul altfel si va functiona. E un fel de amnezie selectiva.

Filmul Juramantul sugereaza ca exista o singura dragoste adevarata. Crezi intr-o iubire unica?

Sunt convinsa ca te poti indragosti cu adevarat de mai multe ori. Insa exista o singura persoana cu care poate ai vrea sa petreci cel mai mult timp din viata ta. Cu Juramantul am incercat sa lasam un final deschis, ce poate fi interpretat.

Iti place sa iti schimbi foarte des look-ul. De ce?

Imi place sa intru in pielea altor personaje si sa ma transform complet. Schimbarea look-ului tine de asta. Ma transform in orice are nevoie personajul. Nu vreau sa-mi joc mereu propria persoana. Si e distractiv sa-ti imbunatatesti imaginea cand lucrezi cu cei mai buni stilisti din lume. Asa mi-am inceput cariera – prefacandu-ma ca sunt altcineva.

Te-ai reintors la Sherlock Holmes 2 pentru ca ti-a placut personajul. Ti-ar placea sa interpretezi un rol intr-un serial TV?

Ma incanta ideea de a juca un rol o perioada mai lunga. Uneori, nu inteleg de la inceput un personaj, il descopar pe masura ce inaintez in film. La finalul unui proiect, vreau sa fi stiut de la inceput ce stiu in acel moment.

Cum ai ajuns sa iubesti lumea actoriei si a filmelor?

Mi-am inceput cariera la teatru, desi eram mare iubitoare de filme inca de mica. In fiecare sambata inchiriam un film si il vedeam cu toata familia, iar duminica urmaream un film Disney. Filmele fac parte din copilaria mea. Indiana Jones si cautatorii Arcei pierdute este unul dintre filmele mele preferate, iar faptul ca am ajuns sa joc in Morning Glory alaturi de Harrison Ford este un vis implinit pentru mine. Este unul dintre eroii mei.