A fost un an bun pentru muzicieni, adica pentru trupe muzicale care nu sunt o trupa, ganditi-va mai mult la Taylor Swift si Paul McCartney si mai putin la Zac Brown Band si Eagles. Muzicienii au ocupat mai mult de o patrime din Celebrity 100 anul acesta si s-au clasat atat locul 1, cat si locul 100, de la Taylor Swift la Celine Dion, doi dintre muzicienii reprezentati.

Calculele sunt in curs si Taylor Swift domneste suprem atat in ​​muzica, cat si in Celebrity 100. Ea a ocupat locul 1 cu castigurile ei de 185 de milioane de dolari in ultimul an. Kanye West a ocupat locul 3 cu 150 de milioane de dolari, dar trebuie sa punem un x pe asta, deoarece o mare parte din salariul lui Kanye provine din parteneriatul sau cu Adidas pentru pantofii sai Yeezy, care ii plateste o redeventa per pantof de 15% la vanzare. Yeezy a realizat vanzari estimate la un miliard de dolari in ultimele 12 luni. Proaspatul casatorit Ed Sheeran completeaza primele cinci in Celebrity 100 cu castigurile sale de 110 milioane de dolari. Desigur, Kanye nu este singurul muzician care a facut cea mai mare parte a castigurilor sale in afara muzicii anul acesta. Rihanna, Sean Combs si Jimmy Buffett sunt, de asemenea, in acele randuri.

Muzicienii cei mai bine platiti din lume includ o serie de trupe care au existat de zeci de ani, inclusiv Celine Dion, Jimmy Buffett, Elton John, Billy Joel si Sir Paul McCartney – acte care dovedesc ca rock-ul nu moare cand treci de varsta de 50 de ani.

Mai ingrijoratoare este includerea a doar noua femei printre acesti 26 de artisti.

Celine Dion – 37,5 milioane de dolari

Cantareata canadiana se afla pe locul 100 in Celebrity 100. Ea a obtinut cea mai mare parte a veniturilor ei in ultimul an din rezidenta ei din Las Vegas. De la deschiderea A New Day in 2003, Dion a castigat aproximativ 400 de milioane de dolari realizand peste 70 de spectacole pe an in Las Vegas.

Shawn Mendes – 38 de milioane de dolari

Shawn Mendes, in varsta de 20 de ani, a ocupat locul 98 in Celebrity 100. A jucat 56 de spectacole in ultimul an, dintre care 27 in sprijinul turneului sau mondial pentru al treilea album de studio Shawn Mendes .

Kendrick Lamar – 38,5 milioane de dolari

Starul hip-hop a ocupat locul 95 pe Celebrity 100. A jucat 36 de spectacole in ultimul an.

Lady Gaga – 39,5 milioane de dolari

Lady Gaga a ajuns pe locul 90 pe lista celor mai bine platite celebritati din acest an. Rolul ei principal din A Star Is Born  ia adus 5-10 milioane de dolari din cei 434 de dolari bruti de box office. Ea a luat acasa, de asemenea, 725.000 de dolari pe noapte pentru rezidentele sale profitabile din Las Vegas, pe care le-a extins pana in primavara lui 2020.

The Weeknd – 40 de milioane de dolari

The Weeknd a incetinit in ultimul an si a ocupat locul 87 pe Celebrity 100. A cantat mai ales in festivaluri, inclusiv Lollapalooza in ultimul an.

Luke Bryan – 42,5 milioane de dolari

Locul 78 in Celebrity 100 ii revine lui Luke Bryan, originar din Georgia. El a petrecut o mare parte din 2018 pe drumuri cu turneul sau What Makes You Country.

Jennifer Lopez – 43 de milioane de dolari

Jenny de la Block tocmai a implinit 50 de ani cu stil si a ocupat locul 76 pe lista celor mai bine platite celebritati. Ea si-a terminat rezidenta in Las Vegas in 2018 si a incasat peste 100 de milioane de dolari in doi ani.

Paul McCartney – 48 de milioane de dolari

Fostul Beatle ocupa locul 62 in Celebrity 100. A sustinut 25 de spectacole solo in cadrul turneului sau Freshen Up, incasand in medie 4 milioane de dolari per spectacol. A castigat 17,8 milioane de dolari din patru spectacole din America de Sud in 2019.

Ariana Grande – 48 de milioane de dolari

Cantareata „Thank U, Next” este la egalitate pe locul 62. Ea a lansat doua albume numarul unu la sase luni unul de celalalt si a devenit cel mai tanar titlul Coachella din istoria de 20 de ani a festivalurilor. In ultimul an, ea a jucat 34 de spectacole in turneul ei Sweetener World, incasand putin peste 1 milion de dolari pe oprire.

Eminem – 50 de milioane de dolari

Locul 57 in Celebrity 100 ii revine rapperului de la Detroit Eminem. A fost cap de cap la festivaluri, inclusiv Bonnaroo si a interpretat etapa europeana a turneului sau mondial Revival.

Jimmy Buffett – 50 de milioane de dolari

Jimmy Buffett este la egalitate cu numarul 57. El si-a transformat cantecul „Margaritaville” intr-un imperiu al stilului de viata care constituie cea mai mare parte a castigurilor sale. Include restaurante, statiuni, imbracaminte, incaltaminte, decor pentru casa, tequila, mix de margarita si o comunitate de pensionari.

Bruno Mars – 51,5 milioane de dolari

Bruno Mars este a 54-a cea mai bine platita celebritate a anului. Si-a petrecut cea mai mare parte a anului 2018 in turneul sau Magic World Tour 24K. A fost al patrulea turneu cu cele mai mari incasari din 2018, cu 237 de milioane de dolari pentru 100 de spectacole.

Billy Joel – 52 de milioane de dolari

The Piano Man este a 53-a cea mai bine platita celebritate a anului, in ciuda faptului ca nu a mai lansat un album pop sau rock din 1993. Resedinta anuala la Madison Square Garden ii aduce lui Joel in sapte cifre.

Pink – 57 de milioane de dolari

Pink, numarul 43 in Celebrity 100, a jucat in 81 de spectacole din turneul ei Beautiful Trauma World Tour, incasand aproximativ 3 milioane de dolari pe oprire.

Justin Timberlake – 57,5 ​​milioane de dolari

Justin Timberlake este a 41-a cea mai bine platita celebritate a anului, datorita turneului sau de 13 luni Man of the Woods. Turneul a avut 115 spectacole si a incasat peste 225 de milioane de dolari.

Katy Perry – 57,5 ​​milioane de dolari

Katy Perry este la egalitate pe locul 41 pe Celebrity 100. Ea a facut 37 de escale la Witness: The Tour in ultimul an, incasand mai mult de 1 milion de dolari pe escala.

Travis Scott – 58 de milioane de dolari

A 39-a celebritate cel mai bine platita a anului a fost in turneu cu Astroworld: Wish You Were Here Tour in ultimul an. Turneul a incasat peste 65 de milioane de dolari. De asemenea, in mai, Scott a donat profiturile din marfa din concertul sau la Festivalul de muzica Hangout din Gulf Shores, Alabama, catre Planned Parenthood.

Rihanna – 62 de milioane de dolari

Rihanna a luat locul 36 pe Celebrity 100. Cea mai mare parte a castigurilor ei pentru anul trecut a venit de la Fenty Beauty. Brandul, fondat in septembrie 2017, a generat anul trecut venituri de 570 de milioane de dolari.

Sean Combs – 70 de milioane de dolari

Diddy are de multumit vodca Ciroc pentru locul 27 in clasamentul Celebrity 100. Este principalul motor al averii sale in aceste zile.

Drake – 75 de milioane de dolari

Drake a ocupat locul 25 cu cele mai mari castiguri ale celebritatilor in acest an cu albumul sau dublu Scorpion  and the Aubrey and the Three Migos turneul care a incasat 79 de milioane de dolari in 43 de date.

Beyonce – 81 de milioane de dolari

Turneul lui Beyonce pe stadion, On the Run II, cu Jay-Z, a incasat 5 milioane de dolari pe noapte, pentru un total de peste 250 de milioane de dolari, pentru locul 20 pe lista celor mai bine platite celebritati. In aprilie, a lansat Homecoming , un album live si o speciala Netflix despre performanta ei din 2018 la Coachella.

Jay-Z – 81 de milioane de dolari

Se cuvine ca Beyonce si Jay-Z sa fie la egalitate pe locul 20 in Celebrity 100, deoarece sunt casatoriti si au sustinut turneul On the Run II impreuna!

Elton John – 84 de milioane de dolari

The Rocket Man a ocupat locul 19 in Celebrity 100, datorita turneului sau Farewell Yellow Brick Road, care a sustinut 101 spectacole in ultimele 12 luni. Intregul turneu cuprinde peste 300 de spectacole pe cinci continente si se va incheia in 2021.

Ed Sheeran – 110 milioane de dolari

Ed Sheeran a ocupat locul 5 pe lista celor mai bine platite celebritati datorita turneului sau Divide, care se incheie in aceasta vara cu mai mult de doi ani pe drum si incasari de 600 de milioane de dolari la nivel mondial.

Kanye West – 150 de milioane de dolari

Dupa cum am spus, a doua celebritate cel mai bine platita a anului este Kanye West, datorita popularitatii imense a pantofilor sai Yeezy.

Taylor Swift – 185 de milioane de dolari

Taylor Swift nu este doar cea mai bine platita muziciana si celebritate a anului – ea are si cel mai mare turneu din istoria SUA. Turneul Reputation Stadium al lui Swift din 2018 a incasat 266,1 milioane de dolari.