De ceva vreme incoace, preocuparea pentru calitatea hranei pe care o punem pe masa, grija pentru silueta sau pentru conditia noastra fizica si preocuparea generala pentru sanatatea amenintata de ceea ce inseamna conditiile unei vieti active si moderne, ne-au facut sa ne reconsideram o multime de obiceiuri rele, inspre supremul beneficiu al fiintei noastre.

Grija noastra si preocuparea cercetatorilor, oamenilor de stiinta, medicilor, pentru imbunatatirea calitatii vietii, au facut posibila aparitia unor noi generatii de textile, produse electrocasnice si cosmetice.

Obisnuim sa purtam machiaj in fiecare zi, si nu de multe ori am urmarit indeaproape controversele legate de subiectul nocivitatii acestuia, data de chimicalele pe care le contine. Nevoia de a crea ceva mai putin daunator pentru piele a facut posibila aparitia unei alternative pentru machiajul traditional – machiajul mineral.

De cativa ani, acest tip de produse castiga tot mai multi fani si nu este deloc greu de imaginat de ce. Femeile sunt din ce in ce mai sceptice cu privire la utilizarea produselor de machiaj si a cosmeticelor care contin ingrediente agresive. Variantele sanatoase si sigure inregistreaza un avans considerabil.

Machiajul mineral reprezinta cea mai buna cale de a-ti infrumuseta fata, protejand-o in acelasi timp. Valabile in diverse culori si nuante, gamele de machiaj mineral sunt imbogatite cu minerale si vitamine care asigura pielii nutrientii esentiali si impiedica actiunile nocive exterioare.

Iata doar cateva dintre beneficiile machiajului mineral:

Ingrediente sanatoase – machiajul mineral este bogat in ingrediente „pretioase” precum minerale si antioxidanti, care nu numai ca iti hranesc pielea, dar previn stricaciunile facute de razele UV. In plus, multe companii producatoare au inclus si ingredientele necesare pentru a oferi o protectie UV moderata, insa suficienta pentru oras.

Previne ridurile si liniile fine – spre deosebire de produsele traditionale de machiaj care se aseaza si in cele mai fine linii, accentuandu-le, machiajul mineral ofera o acoperire fara cusur. Antioxidantii si mineralele ajuta la prevenirea ridurilor rimpurii.

Protectie solara – razele UV sunt principalele vinovate de imbatranirea prematura a tenului. Machiajul mineral contine ingrediente precum oxid de zinc, care ofera o buna protectie impotriva razelor UVA, responsabile de aparitia cancerului de piele.

Pot fi folosite chiar si dupa peeling – daca peelingurile chimice fac parte din ritualul tau periodic de ingrijire, atunci stii cat de sensibila este pielea dupa astfel de tratamente. Ei bine, machiajul mineral este modalitatea ideala de a-ti calma pielea, pe langa avantajul de a putea acoperi roseata si iritatiile pielii. Mai mult, procedura induce pielii o sensibilitate marita la soare, efect contracarat de protectia UV pe care o ofera acest tip de machiaj.

Adaptat pielii sensibile – femeile cu o piele sensibila trebuie sa infrunte o multime de neplaceri legate de acnee, alergii, piele excesiv de uscata sau pori incarcati. Conditia speciala a pielii nu le permite sa foloseasca orice produs cosmetic si mai ales, nu este compatibila cu purtarea machiajului conventional. Insa pentru ca machiajul mineral nu contine parfum, talc, alcool, coloranti, uleiuri minerale sau conservanti, probabilitatea compatibilitatii cu o piele sensibila este foarte mare.

Fara efect de masca – machiajul are rolul de a acoperi defectele, nu de a fi o declaratie pe fata cuiva. Nu trebuie sa porti o masca, iar in cazul machiajului mineral riscul este foarte scazut. Desi are o textura lejera, ofera o acoperire superioara. Pielea ta va avea o luminozitate naturala, fara a se sufoca sub stratul de machiaj.

Rezistenta – fata de tipul clasic, machiajul mineral are o rezistenta superioara. Chiar daca lucrezi de dimineata pana seara, acesta se va incapatana sa stea pe fata ta.