Sa ai la dispozitie doar 2 saptamani pentru a gasi rochia in care vei arata minunat pe covorul rosu la Oscar e ca si cum cineva ti-ar spune azi ca nunta iti este programata peste 14 zile iar tu trebuie sa-ti gasesti in rastimpul asta rochia de mireasa plus pantofii, accesoriile, coafura … o nebunie!

\Sigur, toate actritele nominalizate la premiile Oscar stiu ca urmeaza sa fie in atentia ziaristilor prezenti la gala si isi organizeaza viata din timp. Pentru Scarlett Johansson insa, lucrurile s-au intamplat pe ultima suta de metri. Actrita a fost invitata in urma cu doar 2 saptamani sa anunte, alaturi de Matthew McConaughey, castigatorul de anul acesta al premiului Oscar in categoria „Best Sound Mixing”. Potrivit unui articol de pe site-ul CNN, actrita a ales ca pentru Oscar sa continue colaborarea cu stilista Nicole Chavez.

Rochia in care urma sa apara la Oscar trebuia sa o faca sa se simta „beautiful, happy and comfortable”. Dupa ce s-a stabilit brieful, a urmat lista designerilor.

Primele optiuni pe care le iei in calcul ca stilist vin chiar din istoricul reusitelor vestimentare ale clientului pentru care lucrezi. In ceea ce o priveste pe Scarlett Johansson, designerii preferati sunt Elie Saab, Dolce & Gabbana (a caror ambasadoare a fost desemnata pentru linia de cosmetice) si Oscar de la Renta.

In cele din urma, rochia pe care a purtat-o la ceremonie a fost una creata de Dolce & Gabbana, venita cumva la pachet cu tinuta completa D & G purtata de Matthew McConaughey (si el ambasador al brandului). Desi culoarea bordeaux o prinde bine, se pare ca rochia din dantela a dus-o pe Scarlett Johansson in zona safe.

Singurul repros major ar putea fi adus coafurii. E posibil ca acest minus sa fie pus pe seama faptului ca, inainte cu 2 zile de ceremonie, tatal actritei a fost spitalizat la New York.

Pentru a va prezenta cele mai reusite si cele mai neinspirate aparitii de cea de-a 83-a editie a galei premiilor Academiei, am invitat-o pe Andra Clitan, designer roman, sa ne ofere o versiune personala a celor 2 topuri.