Prinsi de febra reducerilor, avem adesea tendinta sa actionam din impuls si sa achizitionam produse pe care ni le dorim, dar de care nu avem neaparat nevoie. De aceea, desi ne ducem la cumparaturi cu intentia de “face economii”, ajungem de multe ori sa cheltuim mult mai mult decat ne-am propus.

Iata ce trebuie si ce nu trebuie sa faci in sezonul de reduceri daca vrei sa devii un cumparator inteligent:

Stabileste-ti de acasa o lista de cumparaturi

Daca intentia ta este sa-ti reinnoiesti garderoba, inainte sa pleci la shopping, fa o mica trecere in revista a lucrurilor pe care le ai deja in dulap si stabileste ce anume iti lipseste pentru sezonul in curs sau pentru cel imediat urmator. Axeaza-te pe piese simple, care nu se demodeaza, urmareste tendintele dar si ceea ce se potriveste cu stilul tau de viata, silueta si bugetul tau.

Nu cumpara niciodata ceva doar pentru ca are pretul redus

Gandeste-te mai intai daca vei purta vreodata lucrul acela (daca ai ocazia, sau daca iti place cu adevarat), incearca-l (nu tot ceea ce arata bine pe manechi va arata bine si pe tine) si gandeste-te cu ce piese deja existente in garderoba l-ai putea asorta. Fii creativa ! Combina piesele pe care le ai astfel incat sa nu intri niciodata intr-o „rutina vestimentara”.

Evita promotiile “in bucla”

Nu cumpara niciodata un articol doar influentata de promotiile de tip 2 in 1. Persoanele stilate isi cunosc corpul si stiu exact ce functioneaza pentru ele. NU trebuie sa urmezi trendurile sau sa copiezi look-uri vazute pe catwalk sau la Hollywood. Nimic nu e mai cool decat o tinuta cu personalitate chiar creata de tine.

Fii selectiva!

Nu cumpara niciodata ce vezi in primul stand al magazinului. De obicei acolo sunt plasate articolele mai scumpe, sau noile colectii, pe care marketerii au grija sa ti le scoata in cale. Apoi, ai grija la calitate. Nu intotdeauna inseamna ca daca vei achizitiona un produs la pret redus faci si economie. Daca produsul este de calitate proasta, se va uza foarte repede si vei fi nevoita sa cumperi altceva, dubland poate investitia intiala.

Viziteaza mai multe magazine inainte sa cumperi ceva

Nu cumpara niciodata din primul magazin in care intri. Studiaza cat mai multe oferte inainte sa te decizi. Prospectarea pietii inainte de a face cumparaturi te va transforma intr-un cumparator avizat.

Nu lua toti banii la tine cand te duci la cumparaturi

Daca stii ca nu te poti abtine de la cumparaturi, mai ales daca obisnuiesti sa folosesti shopping-ul ca pe o forma de terapie anti-depresie, ia cu tine doar o mica suma de bani cand iesi la mall, mai ales daca tocmai ai avut un conflict cu seful.