Cea mai recenta lista cu cei mai bine platiti actori din lume a aparut recent si a existat un soc la prima vedere. Dwayne „The Rock” Johnson l-a detronat de trei ori pe campionul in vigoare, Robert Downey Jr., de pe primul loc.

Cand a aparut vestea, The Rock a scris pe  Twitter:

„Vreau sa spun doua lucruri despre asta. Am inceput cu 7 dolari. Daca eu pot depasi asta, si tu poti.!!”

Fostul luptator profesionist devenit actor a castigat 64,5 milioane de dolari in ultimul an. Este dublu fata de ceea ce a castigat cu anul precedent si este o diferenta mare fata de modul in care a crescut.

Luptele sunt in sangele lui Dwayne Johnson. Tatal sau, „Soul Man” Johnson si bunicul sau Peter Maivia au fost luptatori profesionisti.

Cand era adolescent in Hawaii, masina mamei sale a fost retinuta si ei au fost evacuati de acasa. In ciuda dificultatilor economice din copilaria sa, Johnson a fost un jucator de fotbal remarcabil de liceu si a mers la Universitatea din Miami, unde a facut parte din echipa de fotbal din campionatul national din 1991. Lui Johnson ii placea sa joace fotbal, dar avea rani care l-au impiedicat sa urmeze o cariera in NFL. Trebuia sa faca o alegere. Avea 7 dolari in buzunar. Avea nevoie de un loc de munca. A vrut sa joace fotbal.

Dwayne a ajuns sa joace in Canadian Football League pentru 250 de dolari pe saptamana. S-a taiat si si-a dat seama ca visele lui de a juca fotbal profesionist s-au incheiat. Atunci a apelat la afacerea familiei. El a inceput in ligile minore ale WWE si si-a facut debutul TV in 1996 Survivor Series. A luptat sub numele de Rocky Maivia, o combinatie a numelor de lupte ale tatalui si ale bunicului sau.

Dwayne Johnson a fost primul luptator din a treia generatie din istoria WWE si este considerat a fi unul dintre cei mai mari care au intrat vreodata in ring. A castigat de sase ori titlul WWE la categoria grea si de cinci ori cel de echipa. A fost o figura foarte populara in WWE si asta l-a pus pe radarul Hollywood-ului.

Intr-o zi, The Rock a primit un telefon de la New York. I s-a cerut sa gazduiasca Saturday Night Live. A fost atat de socat, incat aproape ca a cazut de pe scaun. Concertul sau de gazduire SNL a fost un mare succes si a dus la mai multe locuri de munca in actorie. Si-a facut debutul in lungmetraj in filmul The Mummy Returns din 2001 . A infuriat 5,5 milioane de dolari pentru primul sau loc de munca in film. Este mai mult decat orice actor pentru prima data in primul lor rol principal.

Pana cand The Rock a jucat in filmul The Rundown din 2003 , el era un star de actiune/comedie certificat. Johnson a jucat intr-o mana de filme, dar cauta o oportunitate mai mare si mai buna – ca o franciza de film. A inteles asta cand a aparut in cel de-al cincilea film din franciza Fast and the Furious , Fast Five . Filmul respectiv a castigat 676 de milioane de dolari in intreaga lume. Johnson a aparut si in al saselea si al saptelea film din franciza. Furious 7 a castigat 1,5 miliarde de dolari in intreaga lume. Johnson a incheiat recent munca la Fast 8.

De-a lungul carierei sale de wrring si actorie, Johnson a fost cunoscut pentru etica sa puternica in munca. El mananca sapte mese pe zi pentru a-si alimenta antrenamentele intense de culturism.

Johnson poate fi acum in varful lantului alimentar de la Hollywood, dar nu si-a uitat radacinile de wrestling. Din cand in cand, se intoarce pe ring pentru evenimente precum Wrestlemania. De ce o face? Pentru ca ii place luptele.

Johnson este cel mai bine platit actor din lume dintr-un motiv, el are mai multe proiecte in derulare simultan. Pe langa filmele Fast and Furious , Johnson joaca in cel de-al doilea sezon al serialului HBO Ballers, a facut echipa cu Kevin Hart pentru cea mai mare comedie incasata a anului (110 milioane de dolari), Central Intelligence si, de asemenea, a incheiat recent adaptarea cinematografica. de Baywatch. De asemenea, sunt in lucru si San Andreas 2, Doc Savage si Jumanji.

Nu este greu de inteles de ce Dwayne Johnson este o vedeta atat de mare. Este fermecator, carismatic, are o mare etica a muncii si ramane recunoscator pentru cat de departe a ajuns din ziua aceea cand se afla la rascruce de drumuri cu 7 dolari in numele sau. Dwayne Johnson are o avere neta de 190 de milioane de dolari.