Dupa sarbatorile de Craciun, este normal sa castigi cateva kilograme in plus. Pentru a ajuta la recastigarea greutatii naturale, 22 de experti in boli cardiovasculare, diabet si nutritionisti au intocmit o lista cu cele mai bune diete.
Pentru a face asta, ei s-au bazat pe pierderea in greutate pe care o produc, usurinta de a le urmari si prevenirea lor in ceea ce priveste bolile cardiovasculare si diabetul.
15 diete foarte diferite, dar fara indoiala eficiente nu numai pentru a-ti recupera greutatea initiala, ci si pentru a dobandi obiceiuri sanatoase.
1. Dieta alimentara pentru hipertensiune arteriala
Institutul National al Inimii, Plamanilor si Sangelui din SUA a dezvoltat aceasta dieta pentru a lupta impotriva hipertensiunii, nu ca o dieta obisnuita pentru a pierde in greutate. Dar dieta cunoscuta sub numele de DASH (Dieta pentru a opri hipertensiunea arteriala) este bogata in fibre, calciu, proteine si potasiu si a devenit foarte populara. Aici puteti extinde informatiile si puteti citi recomandarile Institutului National al Inimii, care variaza in functie de varsta si greutate.
Este recomandat de multi experti pentru valoarea sa nutritiva, pentru ajutorul in prevenirea diabetului , echilibrul si beneficiile sale pentru inima. De fapt, este cea mai apreciata optiune pentru expertii US News, deasupra altora mult mai celebri.
2. Dieta Therapeutic Life Changes
Dieta Therapeutic Life Changes este o dieta foarte solida creata de Institutul National de Sanatate din SUA. Nu are slabiciuni specifice, este echilibrat si este deosebit de bun pentru sanatatea cardiovasculara. Ar putea fi definit ca fiind sanatos, complet si sigur . Dar, potrivit expertilor, cere fiecaruia sa o faca un pic in felul sau, spre deosebire de cele obisnuite prescrise de medici sau dieteticieni. Sarcina acestei diete este de a diferentia sanatatea alimentelor in cinci categorii.
3. Dieta Mayo Clinic
Dieta Mayo Clinic a fost creata ca o dieta pentru un obicei alimentar sanatos pe tot parcursul vietii. Expertii au evaluat-o printre cele mai bune de pe lista, remarcand mai ales ajutorul sau in prevenirea diabetului. Dar ca contrapunct au spus ca nu este foarte eficient cand vine vorba de slabit.
4. Dieta mediteraneana
Cu accent pe fructe, legume, peste sau ulei de masline, dieta mediteraneana este una dintre cele mai cunoscute si sanatoase existente.
Desi exista o baza generala, alimentatia variaza in functie de tara in care locuiesti (Spania, Italia, Grecia…), insa important este combinatia de fructe, legume si peste.
5. Dieta Weight Watchers
Dieta Weight Watchers depaseste multe alte diete in multe domenii, inclusiv pierderea in greutate pe termen scurt si pe termen lung si usurinta aderarii. Printre avantajele sale se numara numeroasele fructe si legume , sprijinul unui grup si libertatea ocazionala.
Practic este vorba de a da un punctaj mancarii si de a nu manca mai mult de o serie de puncte pe zi. De exemplu, fructele au scorul zero, asa ca poti manca cat vrei.
6. Dieta flexitariana
Dieta flexitara se afla pe pozitia a sasea a dietelor datorita valorii sale ridicate pentru integritate nutritionala, pentru usurinta in urmarirea acesteia si pentru pierderea in greutate care se realizeaza pe termen lung . Este o dieta placuta care poate servi in acelasi timp intregii familii, deoarece este vorba despre includerea celor cinci grupe de alimente. Este asemanator cu o dieta vegetariana, dar permite anumite produse din carne. Cele cinci grupe sunt: „carne noua” (tofu, fasole, linte, mazare, nuci si seminte si oua), fructe si legume, cereale integrale, produse lactate si zahar si condimente.
7. Dieta volumetrica
Dieta volumetrica este deosebit de hranitoare si are calitati de prevenire a diabetului si a bolilor cardiovasculare.
Aceasta este o carte care imparte dieta in patru categorii pentru a va ajuta cu dieta . Prima categorie include alimente cu densitate scazuta, cum ar fi fructele si legumele fara amidon sau laptele fara grasimi. A doua categorie, tot de densitate redusa, sunt cerealele, leguminoasele sau preparatele mixte precum spaghetele cu chili. A treia categorie este de densitate medie, adica carnea, laptele, branza sau pizza. Iar a patra categorie, cea de mare densitate, leaga ciocolatele, untul, nucile sau uleiul.
8. Dieta Jenny Craig
Jenny Craig a creat aceasta dieta care evidentiaza usurinta conformarii. Contine o valoare nutritiva echilibrata, completa si sigura si ofera si suport emotional celor care au nevoie de ea. Desi conform expertilor US News, acel sprijin a fost caldut si nu intotdeauna eficient, ca sa nu mai vorbim de faptul ca pretul respectarii acestei diete poate deveni un obstacol pentru mai mult de unul.
9. Dieta The Biggest Loser
The Biggest Loser Diet primeste note mari de la experti pentru obtinerea unei pierderi semnificative in greutate intr-un timp scurt, in siguranta. De asemenea, s-a dovedit a fi bun pentru diabet si are anumite beneficii pentru inima.
Desi au existat unii experti care nu au vazut nimic cu adevarat special in dieta dincolo de numele unui program de televiziune american popular.
10. Dieta Ornish
Dieta Ornish este o dieta hranitoare, sigura si extrem de sanatoasa pentru inima . Dar nu contine un plan usor de urmat, mai ales cand vine vorba de restrictiile severe de grasimi pe care le cere dieta.
11. Dieta asiatica
Dieta asiatica este o optiune recomandata din punct de vedere al alimentatiei, mai ales printre atatea diete care pot provoca confuzie atunci cand alegeti doar una. Este foarte apreciat pentru nutritie si robustete, dar calcaiul lui Ahile este cea mai mica capacitate de a obtine pierderea in greutate atat pe termen scurt, cat si pe termen lung.
In plus, poate exista confuzie atunci cand vine vorba de respectarea acestuia, deoarece nu exista o singura dieta asiatica, cum este cazul Mediteranei. Se bazeaza in principal pe orez, taitei, paine, mei, porumb si alte cereale integrale , precum si peste si legume.
12. Dieta vegetariana
Este o dieta foarte sanatoasa si solida. Slabirea rapida realizata de cei care o urmaresc iese in evidenta, dar este buna si pentru inima si echilibrata in valori nutritionale , doua dintre cele mai importante aspecte.
Exista multe tipuri de diete vegetariene, asa ca este recomandat sa fii bine informat inainte de a incepe oricare.
13. Dieta antiinflamatoare
Dieta antiinflamatoare a intrat in aceasta lista fara sa-i convinga pe expertii USNwes, deoarece, dupa cum au comentat ei insisi, desi dieta este hranitoare si „majoritatea oamenilor ar beneficia de o crestere a fructelor si legumelor, ceea ce lipseste este dovezile stiintifice ca aceasta dieta reduce inflamatia in organism si rezulta pierderea in greutate.
Dieta consta intr-un consum zilnic de 2.000 pana la 3.000 de calorii , in functie de sexul, greutatea si activitatea fiecarei persoane.
14. Dieta Slim Fast
Punctele forte ale dietei „Slim-Fast” sunt abordarea sa sensibila a echilibrului nutritional, pierderea reala in greutate, respectarea usoara si ca o dieta eficienta in prevenirea diabetului . Dar se clateste in comparatie cu alte diete atunci cand vine vorba de prevenirea bolilor cardiovasculare.
Slim-Fast propune un consum zilnic de 1.200 de calorii pe zi care ar putea fi consumate cu trei gustari (o jumatate de banana, o pera sau un Snack-bar, de exemplu), doua „Slim-Fast” ca inlocuitor de masa si un de 500 de calorii. masa pentru consum propriu.
15. Dieta „Spark Solution”
Dieta „Spark Solution” propune mese cu continut scazut de calorii, hranitoare, care optimizeaza metabolismul si o rutina sanatoasa de exercitii fizice. Nu este o metoda revolutionara, dar poate fi eficienta atunci cand vine vorba de slabire si de mentinerea ei.