Salata asiatica de pui cu sos de ghimbir si lamaie si chili este o salata delicioasa, plina de aroma si cu o nota subtila de condimente. Este un preparat favorit de primavara si vara.

Nu m-as considera mai mult un erbivor decat un carnivor, dar ador aceasta salata. Acum imi plac foarte mult branza si puiul, doua lucruri care nu imi placeau inainte. 

Singurul lucru care imi place la primavara mai mult decat sa alerg afara si pomii care infloresc sunt salatele. Stiu ca pot fi consumate in orice perioada a anului, dar venind vara si primavara, meniul nostru saptamanal include cel putin doua salate.

Desi cu siguranta sunt mai multe plangeri de la nepotii mei cu rotatiile de salata, fac tot posibilul sa le fac ceva atragator adaugand un sortiment de legume din care sa aleaga si pui la gratar, asta pare sa usureze „durerea”.

Aceasta salata asiatica de pui cu sos de lamaie si chili si ghimbir este una dintre salatele mele preferate, imi place dressingul.

Aceasta salata se serveste in doua moduri:

Varianta #1: Cu legumele pe fund si toate celelalte ingrediente tocate si aliniate, astfel copiii pot alege ce vor.

Varianta #2: Dupa ce copiii au avut ce isi doresc, amestec totul impreuna cu 1/2 cana de dressing si amestec pentru a acoperi intreaga salata cu o glazura usoara de dressing.

Dressingul singur nu este preferatul meu, dar cu toate legumele proaspete, puiul si taiteii de orez, acesta este echilibrul perfect de arome. Facand acest lucru o necesitate pentru primavara si vara. 

Cum se prepara salata asiatica de pui cu sos de ghimbir cu lamaie si chili?

Salata

  • Pune legumele intr-un bol de salata. Am folosit salata romana de data aceasta, dar imi place sa adaug varza si spanac la aceasta.
  • Aranjati toate celelalte ingrediente: morcovi, salata de broccoli, ardei gras rosu, taitei de orez si varza rosie pe randuri. Acoperiti cu pui la gratar, coriandru, seminte de susan si arpagic.
  • Poti servi asa, ca oamenii sa aleaga ce vor, asta fac eu cu copiii. Sau puteti arunca salata cu 1/4-1/2 cana de dressing, acoperind usor toate ingredientele. Fac asta dupa ce copiii au luat ce vor.

Dressing Chili-Lime Ghimbir

  • Amesteca toate ingredientele intr-un bol, imi place sa las sa se odihneasca cateva ore la frigider in prealabil, dar tot e buna. Fii generos cu sucul de lamaie si potriveste sosul chili la cantitatea de picant care iti place.

Uneltele mele preferate de bucatarie folosite pentru a face salata asiatica de pui cu sos de ghimbir si chili lime:

  • Cutite: Un set bun de cutite de bucatarie este esential pentru a pregati orice masa. Am investit recent in niste cutite Cutco si nu am regretat deloc. Acestea sunt cele mai bune cutite pe care le-am avut vreodata, sunt preferatele mele.
  • Balturi pentru taiat: Pentru mine este un produs esential in bucatarie. Chiar daca aveti blaturi unde poate fi taiat, consider ca acest pas suplimentar il va pastra. De asemenea, constat ca utilizarea unei placi de taiat face mai putina curatare ulterioara. Imi place ca placa de taiat are o canelura in jurul placii pentru a impiedica sucurile sa curga peste tot platoul.
  • Borcane de sticla sau ceramica: Folosesc borcane mari pentru a stoca totul, de la sosuri, sosuri si ciocolata tartinata pana la artizanat, markere si pixuri. Aceste borcane sunt minunate pentru a avea la indemana pentru multe utilizari in bucatarie.
  • Bol de salata: Imi place sa am un castron de salata frumos pentru a-mi servi salatele. Pot arata ca o adevarata piesa centrala, imi plac cele din lemn.

Salata asiatica de pui

Ingrediente

  • 2 piepti de pui marinati in sos teriyaki, la gratar si tocati
  • 3 capete de salata romana, tocate
  • 3 morcovi taiati felii subtiri sau rasi
  • 1 1/2 cana salata de broccoli
  • 1 cana de varza rosie taiata fasii
  • 1 ardei rosu taiat fasii
  • 1 ceapa taiata julienne
  • 4 arpagic tocat marunt
  • 1 cana coriandru tocat grosier
  • 120 g taitei de orez fierti, clatiti cu apa rece si scursi
  • 1 – 2 linguri de seminte de susan
  • Suplimente optionale: kale, spanac, muguri de fasole

Sos de ghimbir chili

  • 1 lingura de ghimbir tocat marunt
  • 1 lingura de usturoi tocat fin
  • 3 linguri suc de lamaie
  • 3 linguri sos de soia
  • 1-2 linguri de ulei de susan prajit
  • 2 linguri otet de vin de orez
  • 1 lingura de chili (puteti ajusta dupa bunul plac)
  • Optional: 1/4 cana coriandru tocat

Cum se prepara salata asiatica de pui

  1. Prajiti puiul la gratar sau intr-o tigaie.
  2. Pune legumele intr-un bol de salata. Am folosit salata romana de data aceasta, dar imi place sa adaug varza si spanac la aceasta.
  3. Aranjati toate celelalte ingrediente: morcovi, salata de broccoli, ardei gras rosu, ceapa, taitei de orez si varza rosie pe rand.
  4. Acoperiti cu pui la gratar, coriandru, seminte de susan si arpagic.
  5. Poti servi asa, ca oamenii sa aleaga ce vor, asta fac eu cu copiii. Sau puteti arunca salata cu 1/4-1/2 cana de dressing, acoperind usor toate ingredientele.

Cum se prepara dressing-ul?

  1. Amesteca toate ingredientele intr-un bol, imi place sa las sa se odihneasca cateva ore la frigider in prealabil, dar tot e buna. Fii generos cu sucul de lamaie si potriveste sosul chili la cantitatea de picant care iti place.