Destul cu pungile cu alune si cautarea anevoioasa a alimentelor sanatoase si ieftine care sa ne hraneasca in fiecare zi! Cu putina organizare poti evita „sa mananci orice” din lipsa de timp.

O pregatire a mesei consta in planificarea si pregatirea meniurilor saptamanale pentru a avea gata ceea ce vei manca, bucurandu-te de beneficiile unei alimentatii sanatoase si economisiti timp si bani.

Una dintre cele mai importante parti ale planului de masa saptamanal este rutina de pregatire in timpul zilei care i se atribuie, de preferinta o zi cu putine activitati pentru a petrece timpul gatind, gatind, gatind. Daca petreci cateva ore in bucatarie, taind si tocat inseamna ca vei avea mult mai usor sa gatesti mancarea pentru urmatoarele cateva zile.

Pe langa recipiente si timp pentru pregatirea meselor, iti sugeram aceste 6 alimente care, pe langa faptul ca sunt sanatoase si delicioase, iti vor economisi timp si cativa centi.

Carne de porc gatita la aragaz lent

Umarul de porc este o bucata de carne foarte accesibila, care se gateste cel mai bine atunci cand este gatita incet si la foc mic. Cel mai bun lucru la aceasta carne este ca se pastreaza grozav la congelator in pungi sigilate in vid sau pur si simplu prin eliminarea cat mai mult aer din punga.

In felul acesta poti folosi ori de cate ori vrei, niste tacos de spate de porc, o salata cu ciuperci si rucola, sau un sandvici simplu dar consistent sunt doar cateva idei.

Supa de pui 

Bulionul de pui este omniprezent in  bucataria mexicana  – este in ciorbele noastre de paste, in orez si chiar in unele alunite – si este protagonist in nenumarate preparate din bucatariile din alte latitudini. Fara indoiala, acest bulion minunat este o sursa de aroma si nutrienti pe care ar trebui sa o ai in frigider in mod constant pentru a-l avea oricand vrei.

Legume prajite

Toti, chiar si cei care nu gatesc des, trebuie sa stapaneasca legumele prajite. Nici macar nu trebuie sa-l stapanesti: doar toaca, asezoneaza si adauga putina grasime. Pentru legumele ferme, dar fragede, cu un exterior frumos caramelizat, trucul este pur si simplu sa obtineti cantitatea, timpul si temperatura corecte.

Odata ce aveti legumele gata, le puteti rezerva intr-un refractar si ulterior le puteti adauga oriunde doriti.

Cereale

Cerealele si leguminoasele precum orezul, lintea, cuscusul, quinoa sau orice alegi sunt o optiune excelenta pentru a fi baza oricarui fel de mancare; condimentati-le cu sare si piper sau adaugati alte ierburi si devin o panza goala pentru orice pregatiti, cum ar fi friptura, pestele si legumele.

Fasole

Aceasta minune originara din Mesoamerica -unii spun ca este in Mexic, altii ca este in Peru- se face in supe, creme, ciorbe, prajite si prajite, chinezesti, inabusite, strecurate, baute, cu carne de porc si chipilin, charros si maneados. . De asemenea, este implicat in multe gustari, cum ar fi sopes, tlacoyos, enfrijoladas, paine prajita, prajituri si tamales. De asemenea, se face dulce si sunt multe preparate regionale in care sunt implicati.

Condimente 

Odata ce iti faci propriile dressing-uri si condimente, te vei intreba cand ai cheltuit vreodata atat de multi bani la magazinul alimentar. De fapt, orice condiment care-ti vine in minte, chiar si cel mai gurmand, poate fi facut acasa si adauga o bomba de aroma mancarurilor tale.

Gustari

Cumpara mult gustari, fructe bogate in apa si seminte pentru a-ti face propiile amestecuri acasa pe care le poti combina foarte usor cu mancarurile tale preferate. De asemenea, poti pastra un timp pentru a-ti taia fructele favorite si a le pastra in congelator, este intr-o maniera usor de a avea la mana frigorifice sanatoase si economice. O sa uiti de iesirile la cafeneaua de langa birou daca ai deja pregatita masa la pranz la caserola.