Cu toate ca piata autohtona abunda de oameni creativi care isi arata talentul si maiestria jucandu-se cu diferite materiale, majoritatea nu sunt promovati cum se cuvine. Asadar, de aceasta data trecem in revista cateva nume de designeri romani de bijuterie contemporana si magazinele online de unde le poti achizitiona creatiile.

In Romania sunt foarte multi tineri designeri de bijuterii, iar pe o parte ai avut ocazia sa ii cunosti la editiile de pana acum ale targului Autor. Insa, daca nu ai avut oportunitatea de a le achizitiona atunci produsele sau poate iti doresti sa vezi ce altceva se mai gaseste pe aceasta piata, vei avea sansa de a o face acum, insa online.

Shopping online – multibrand

Pana acum am vorbit destul de mult despre magazinele online de unde poti achizitiona tinute create de designerii romani, insa ceea ce nu am specificat, este faptul ca de pe unele iti poti comanda si bijuterii „made in RO”.

La acest capitol, trei platforme online se afirma prin larga varietate de designeri pe care ii au in palmares, iar acestea sunt:

Molecule F MOJA Endra

Insa, daca isi doresti un site dedicat promovarii creatorilor romani de bijuterii, atunci iti recomandam Designer Craft. Ce ne-a atras atentia la aceasta platforma este faptul ca se adreseaza atat publicului din tara, cat si celor din afara. Aici vei gasi colectii de bijuterii create manual in editie limitata, dar si unele produse unicat.

Shopping online – designeri romani

Pe langa site-urile care detin sub umbrela creatii ale mai multor designeri, unii artisti si-au creat propriul site de promovare, dar si de cumparaturi. Pe piata din Romania sunt nenumarati designeri de accesorii, de aceea sper ca aceasta selectie nu va ofensa pe cineva, este aleatoriu, nu puteam sa ii numesc pe toti.

Colectii de coliere, cercei, bratari, inele, brose si alte accesorii pentru cap, create de maini dibace, care transpun in diferite metale, pietre pretioase si alte materiale o poveste.