Timp Liber

Supa de legume cu pasta de busuioc

Ingrediente

Pentru supa:

– Cate 100 g de fasole alba si fasole rosie

– 2 rosii, 1 praz mic

– 2 cepe mari, 1 cartof mare

– 125 g de fasole verde

– 1 morcov mijlociu

– 300 g de dovleac, 1 lingura de supa si jumatate de ulei de masline

– 75 grame de taitei mai grosi

Pentru pasta:

– 3 catei de usturoi zdrobiti

– 10 – 12 linguri de supa de busuioc taiat marunt

– 6 linguri de supa de parmezan razuit

– 6 linguri de supa de ulei de mazline, sare

– Piper negru macinat

Fasolea verde se taie in bucati si se opareste, impreuna cu rosiile intregi. Dupa ce rosiile s-au fiert se decojesc si se taie cubulete mici. Restul legumelor se taie marunt. Se prajesc ceapa si prazul in ulei foarte incins peste care se adauga jumatatea din cantitatea de rosii, cartofi si frunze de patrunjel. Se adauga supa si se fierbe sub capac 45 de minute.

Dupa ce a fiert 45 de minute se adauga fasolea, dovleacul si taiteii si se mai lasa la fiert inca 15 minute. Busuiocul se amesteca cu usturoi si cascaval, peste care se toarna incet ulei de masline si sa sareaza si pipereaza dupa gust. Aceasta pasta se amesteca cu putina supa, apoi se toarna peste restul de supa si se adauga si rosiile ramase.

Se poate servi atat rece, cat si calda. Pofta buna!

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *