Odata cu sosirea sezonului rece, temperaturile incep sa scada. Alergatul in aer liber ofera multe avantaje, dar are si anumite dezavantaje, cum ar fi ploaia, frigul sau lipsa de lumina. Pentru a continua sa ne bucuram de una dintre disciplinele noastre sportive preferate, vrem sa va prezentam cele 8 motive pentru a pune in practica antrenamentul pe banda de alergat.

Vei putea atinge viteze care in aer liber ar fi aproape de neimaginat, nu va trebui sa asteptati semafoarele sau sa evitati oamenii, veti putea alerga impreuna cu prietenii fara teama de a avea un alt ritm … si totul in timp ce va bucurati de beneficiile alergarii si evitand in special riscul de ranire.

Acestea sunt motivele pentru a incepe antrenamentul pe o banda de alergat

Avantajele de alergat pe banda sunt multe si diverse. In principal, suprafata acestor masini are cele mai avansate sisteme de amortizare, inclinare si rezistenta de pe piata si evita considerabil riscul de ranire. Alergatul in aer liber prezinta anumite riscuri pe care banda de alergare nici nu le are in vedere, chiar si asa, ambele practici ofera avantajele alergarii (dar fara a purta atat de mult pantofii de alergare ). Nu renuntati la alergare intr-un mod mai confortabil, intens si sanatos, luati nota de cele 8 motive pentru care ar trebui sa va antrenati pe o banda de alergat!

Puteti atinge viteza dorita

Desi este adevarat ca alergarea in aer liber poate fi sinonima cu libertatea, a o face pe o banda de alergat va va permite sa atingeti viteze care, in aer liber, ar fi aproape de neimaginat . Puteti regla si personaliza viteza antrenamentului dvs. in orice moment, atingand niveluri de intensitate unice. In plus, sistemul de absorbtie a socurilor prezent in multe modele de benzi de alergat va va face articulatiile sa sufere mai putin decat in ​​aer liber , chiar mergand mai repede!

Va puteti antrena cu prietenii

Uneori, sa te bucuri de activitatea fizica preferata impreuna cu prietenii poate fi un plan perfect. Chiar si asa, starea fizica a fiecaruia da nastere unui ritm diferit si, prin urmare, atunci cand iesiti la o alergare, va fi dificil sa mentineti aceeasi viteza. In timpul antrenamentelor pe banda de alergat, nu va trebui sa va faceti griji! Veti putea sa va alergati fara a renunta la compania perfecta si fara a fi nevoie sa va mariti sau sa micsorati ritmul de alergare. Alearga cu prietenii tai chiar daca mergi la tarife diferite, este posibil!

Scuza plictiselii nu functioneaza

Unii oameni renunta la antrenament pe banda de alergat, deoarece considera ca este plictisitor, monoton. Cu toate acestea, aceasta practica prezinta o multitudine de posibilitati; poti sa citesti, sa te uiti la televizor, sa asculti muzica ta preferata, sa-ti consulti retelele de socializare … fara a pierde ritmul! Pentru a va inviora antrenamentul, diferitii producatori de benzi de alergare includ playere multimedia, sisteme de conectivitate … toate acestea, astfel incat sa va puteti bucura la maximum de experienta dvs. de antrenament! Imbraca-ti perechea preferata de pantofi de antrenament si atinge cel mai inalt nivel de antrenament!

Nu va faceti griji cu privire la vreme

Cine nu a avut o ploaie buna chiar inainte sa doreasca sa alerge? Chiar si in timpul antrenamentului! Desi este adevarat ca uneori cateva picaturi de apa sunt binevenite, antrenamentul in conditii meteorologice nefavorabile poate fi un inconvenient major . Daca decideti sa va antrenati pe banda de alergat, nu va trebui sa va faceti griji cu privire la ploaie, vant sau lipsa luminii.

Traficul nu va mai fi o problema

Daca nu te antrenezi pe o pista in aer liber, alergarea pe asfalt implica, de multe ori, opriri. Fie pentru ca semaforul este rosu, fie pentru ca cineva iti trece calea, va trebui sa incetinesti sau sa iti accelerezi drumul inainte de ceva neprevazut. In antrenamentele cu banda de alergare, veti creste sau micsora intensitatea mersului – numai daca doriti cu adevarat sa va duceti sesiunea de antrenament la nivelul urmator! Evitati traficul enervant si opririle si obtineti inca cativa kilometri cu viteza pe banda de alergat!

Puteti merge la baie, cand aveti nevoie

Cand ne antrenam in aer liber, asteptam pana ajungem acasa pentru a alerga si niciodata mai bine spus, la baie. In timpul exercitiului pe banda de alergat, puteti sa va opriti, sa beti apa sau sa mergeti la baie ori de cate ori doriti! In plus, veti relua intensitatea antrenamentului cu siguranta totala, la ce nivel ati ramas?

Sunetul benzii poate fi relaxant

Daca sunteti unul dintre cei care prefera sa se antreneze cu muzica, s-ar putea sa o auziti doar in fundal, dar adevarul este ca, pentru multi, sunetul benzii poate fi relaxant. Cu privirea in fata si sunetul benzii la fiecare pas la unison, veti obtine un nivel unic de abstractizare. Scapa de grijile tale, gandeste-te sa pastrezi un ritm constant, motiveaza-te la maxim!

Va veti simti pe deplin realizat

Dupa un antrenament intens si eficient pe banda de alergat, va veti bucura de o senzatie de plinatate magnifica . Esti unul dintre cei care prefera sa opteze pentru programele predefinite sau cei care, dimpotriva, prefera sa isi stabileasca propriul ritm? Indiferent de tipul de antrenament pe care il alegeti, sentimentul de bunastare dupa exercitii va fi complet! Functiile multiple incorporate in benzile de alergat, intervalele de viteza, inclinarea, va vor motiva sa faceti tot posibilul in timpul fiecarei sesiuni de antrenament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here