„Not Cool” este cea mai recenta colectie semnata Adrian Oianu, colectie despre care nu voi spune ca este de primavara-vara sau toamna-iarna… De ce? Pentru ca fiecare rochie ce poarta semnatura designerului roman este rupta dintr-un sezon sau altul, nefiind ancorata in tendinte ci doar in contemporaneitate.

La sfarsit de iunie, la Teatrul National, Adrian Oianu si-a prezentat noua colectie denumita sugestiv NOT COOL? De ce „Not Cool” pentru o colectie extrem de cool? Raspunsul poate fi gasit in fiecare conferinta „De ce Rochii” pe care Oianu o sustine.

„Am ales acest nume pentru ca designul nu poate fi descris ca a fi trendy, fancy sau cool. Designul nu se schimba de pe o zi pe alta. El persista, iar noi, creatorii, suntem cei care venim de fiecare data cu ceva nou.” spune Adrian Oianu

Not Cool pentru ca designul nu este trendy, designul vestimentar si designerul servesc frumusetii femeii, artei si modei, in general. Dupa cum declara si Adrian Oianu, in momentul in care devine trendy o piesa vestimentara iese din moda.

Pentru ca am primit invitatia de a participa la Show-ul ( deci nu simpla prezentare de moda ) Adrian Oianu, un footage a fost proiectat pentru intra in atmosfera conceptului „Not Cool”. Ritmuri de The Black Keys – Too Afraid To Love You au sustinut show-ul promis.

Cu un machiaj impecabil si o coafura asemenea, modelele defilat pe catwalk-ul improvizat jucand rolul de Fete Morgana, pasind increzatoare cand inainte cand inapoi ademenind privirile. Accesoriile semnate Smaranda Andradade au completat perfect tinutele si conceptul, iar pantofii special realizati pentru aceasta colectie de catre brandul romanesc Smiling Shoes pareau desprinsi din lumea Not Cool gandita de Oianu. Probeaza si tu cele mai noi modele de incaltaminte Smiling Shoes in Cabina de Proba!

46 de rochii dintre care majoritatea se putea deconstrui in doua piese, inedita fiind duplicitatea modelelor – fata parea o masca aplicata rochiei, fara nici o legatura cu modelul din partea dorsala. Ceea ce de la distanta parea un material creponat, era de fapt matase naturala peste care s-a trecut cu masina de cusut realizandu-se in perfecta ordine studiata pliuri mici si modele dedicate.

Adrian Oianu a renuntat la imprimeurile digitale ce i-au caracterizat colectia 153 DTMJ, jucandu-se de aceasta data cu efectul deosebit dat de cusaturi multiple si detalii de prindere inedite, realizate din ata si ac, cu siguranta.

Jocurile de volume, noi cusaturi si taieturi, noile forme si croieli au rolul primordial de a scoate in evidenta o latura a siluetei feminine si de a o pune in valoare intr-un anume gest firesc. Acesta este crezul marturisit de Adrian Oianu – O rochie ce pune o femeie in valoare este aceea ce lasa interlocutorul sa descopere pas cu pas femeia din spatele rochiei, aceasta piesa vestimentara potentand doar personalitatea femeii.

Paleta cromatica aleasa pentru NOT COOL este incredibil de larga si tonica. Parca pentru a ne introduce in atmosfera, nuantele pamantii au dominat in prima parte a prezentarii, urmand ca apoi culori pastelate si pudrate sa scoata romantica din noi.

La sfarsitul prezentarii, am schimbat cateva vorbe cu o persoana publica ( una din multele prezente la eveniment ) si intreband-o despre cum i se pare colectia a dat din umeri intr-un gest sincer si a spus: „Inca incerc sa inteleg artistul”. Are dreptate dintr-un punct: Adrian Oianu este un artist, un designer ce modeleaza materialul si il transforma intr-un instrument ce serveste femeii. Nu era nimic de neinteles in acele rochii, fiecare dintre ele putand fi sustrasa de pe podium si purtata oriunde si oricand.

Cum te incanta colectia NOT COOL by Adrian Oianu?