Aurul si argintul sunt materiale durabile, dar, in timp si cu utilizarea frecventa, tind sa se intunece sau sa se estompeze. Fie ca este vorba de inele, bratari sau lanturi, exista metode pentru a face culoarea si luminozitatea bijuteriilor dvs. ca la inceput.

Va rugam sa retineti ca urmatoarele proceduri de curatare din acest articol nu sunt destinate placarii cu aur sau argint, ci pentru bijuterii solide. Pe de alta parte, daca piesa dvs. contine o perla sau o piatra, trebuie sa stiti ca procesul de curatare pentru aceasta este cu siguranta diferit, deci in aceste cazuri, trebuie sa consultati un bijutier profesionist. In caz contrar, puteti urma sfaturile din acest ghid despre cum sa curatati bijuteriile din argint si aur

Odata cu trecerea timpului si utilizarea frecventa; inele, lanturi, bratari printre alte accesorii din aur si argint, de obicei intunecate sau plictisitoare. Deci este esential sa le curatati ocazional, in acest fel nu isi vor pierde stralucirea si vor parea noi.

In cazul in care bijuteriile din aur sunt foarte murdare, adaugati o lingurita de bicarbonat de sodiu in primul pas. Cu toate acestea, nu abuzati de aceasta substanta, deoarece poate deteriora perlele sau pietrele incorporate in bijuteriile dvs.

1. Adaugati sapun lichid intr-un bol cu ​​apa calda.

2. Scufundati bijuteriile pe care doriti sa le curatati in apa cu sapun si lasati-le sa se odihneasca timp de 30 de minute, in acest fel murdaria va fi desfacuta.

3. Dupa ce a trecut timpul propus, curatati fiecare accesoriu cu o perie alba.

4. Clatiti si uscati bijuteriile cu un prosop de fibra.

Cum sa cureti bijuteriile din argint?

Din fericire, spre deosebire de aur; argintul este mult mai puternic. Asadar, va prezentam 3 optiuni pentru curatarea argintului.

In plus, urmatorii pasi pot fi folositi pentru curatarea bijuteriilor si chiar a tacamurilor sau a altor obiecte de valoare.

1. Detergent

In cazul in care bijuteriile dvs. nu sunt atat de murdare, acest sfat va fi suficient:

Adaugati detergent intr-un recipient cu apa calda si scufundati ceea ce doriti sa curatati; Lasa-l sa stea 15 minute si apoi usuca fiecare accesoriu cu o carpa moale.

2. Bicarbonat de sodiu

Adaugati doua linguri de soda de copt si o lingura de apa intr-un bol, amestecati pana la neted. Aplicati pasta pe inelul, bratara sau lantul pe care doriti sa il curatati si frecati-l cu o carpa moale, pana cand este complet curata si stralucitoare.

3. Sarea si folia de aluminiu

Intr-un bol cu ​​apa calda, adaugati o lingura de sare. Apoi asezati folie de aluminiu in partea de jos a recipientului si adaugati bijuterii pe el.

Asteptati 5 minute, clatiti cu apa curata si uscati cu o carpa moale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here