Vremea de afara nu prea tine cu noi in ceea ce priveste plimbarile in natura, insa putem profita de timpul  liber pentru a ne relaxa cu cateva filme bune.

Va prezentam premierele de pe marile ecrane in caz ca te hotarasti sa mergi cu partenerul sau cu prietenii la cinema.

Zootropolis (Zootopia)

Sinopsis:  In orasul animal Zootopia, o vulpe cu gura mare trebuie sa fuga cand i se insceneaza o crima. Politistul cel mai bun din Zootopia, un iepure neprihanit, este pe urma vulpii, dar cand amandoi devin tintele unei conspiratii, sunt obligati sa lucreze impreuna si descopera ca si dusmanii naturali pot deveni cei mai buni prieteni.

The Brothers Grimsby (Grimsby)

Sinopsis: Sacha Baron Cohen, nominalizat la Oscar si laureat al Globului de aur, creatorul lui Borat, Bruno si Ali G, revine acum cu un nou personaj: Nobby Butcher, somer perpetuu si suporter hazliu de fotbal, care e pus in postura de a salva lumea.

Nobby are tot ce si-ar dori un om provenit din Grimsby – 9 copii si o iubita (Rebel Wilson), pe care-i iubeste mai mult ca orice pe lume. Din viata lui nu lipseste decat un lucru: fratele sau cel mic, Sebastian (Mark Strong), de care a fost despartit inca din copilarie. Dupa ce l-a cautat timp de 28 de ani, Nobby a dat de urma fratelui sau la Londra – dar nu are habar ca acesta e un asasin in slujba MI6. Dupa o revedere catastrofala, in care Nobby ii distruge fara sa vrea cariera lui Sebastian, transformandu-i pe cei doi frati in tinte ale Serviciului secret, ei ajung sa dejoace o tentativa de distrugere a lumii.  Pentru a salva umanitatea si pe fratele sau, Nobby trebuie sa porneasca intr-o misiune ce-l va purta in jurul lumii si-l va transforma dintr-un prostanac simpatic intr-un agent secret sofisticat.

A Bigger Splash (Pasiuni periculoase)

Sinopsis: Legenda rock Marianne Lane se recupereaza pe insula vulcanica Pantelleria, alaturi de partenerul sau Paul, cand celebrul producator muzical si vechi iubit, Harry, soseste pe neasteptate, insotit de fiica sa Penelope, si le intrerupe vacanta, aducand cu el nostalgia fara scapare.Pasiuni periculoase este un portret senzual al dorintei, geloziei si rock and roll-ului, sub soarele mediteranean.

The Miracle of Tekir ( Miracolul din Tekir)

Sinopsis: Mara (30 ani), este vraciul unui sat de pescari din Delta Dunarii, folosindu-se de un namol special pentru a trata satenii. Cand Mara ramane gravida si povesteste satenilor ca sarcina se datoreaza namolului si nu unui om, satenii o acuza de vrajitorie si o alunga. Ascunzandu-si sarcina, reuseste sa isi gaseasca ceva de munca intr-un hotel in zona lacului Tekirghiol, care functioneaza ca o clinica si centru SPA pentru oameni instariti, unde o intalneste pe Lili, unul dintre clientii hotelului, o femeie bogata si frumoasa care incearca cu inversunare sa gaseasca o solutie pentru problema infertilitatii ei. Treptat, trecutul si natura femeii misterioase iese la iveala, iar Mara si copilul ei se afla in pericol.

Carol

Sinopsis: Filmul Carol este plasat in New York-ul anilor 1950, unde Therese Belivet (Rooney Mara – premiul de interpretare la Cannes) lucreaza intr-un magazin de jucarii, visand la o viata diferita, cand o intalneste pe Carol Aird (Cate Blanchett), o femeie seducatoare, mult mai matura, prinsa intr-un mariaj in destramare. O scanteie se aprinde intre cele doua femei, iar legatura dintre ele devine din ce in ce mai puternica. Cand relatia dintre cele doua femei iese la lumina, ele sunt fortate sa lase in urma frumoasa poveste de dragoste, intr-o confruntare care le va pune la incercare devotamentul uneia fata de cealalta.

Hand Gestures ( Maini. Gesturi. Arta)

Sinopsis: Documentarul surprinde procesul de creatie a uneia dintre celebrele sculpturi de caini ale artistului Velasco Vitali, de la ceara la bronzul finisat, in Fonderia Artistica Battaglia din Milano. Filmul urmareste lucrul unui grup de artizani priceputi in turnatoria artistica deschisa in urma cu o suta de ani si prezinta vechea traditie a sculpturii in bronz, neschimbata din secolul al VI-lea i.e.n. Documentarul a fost proiectat in premiera mondiala in cadrul sectiunii Forum a Festivalului International de Film de la Berlin in 2015 si a fost distins cu premiul FIPRESCI.